WhatsApp komt eindelijk met webversie, maar vergeet iPhone-gebruikers

Rutger Otto
22 januari 2015, 9:07
1 min leestijd
WhatsApp komt eindelijk met webversie, maar vergeet iPhone-gebruikers

De populaire chat-app WhatsApp heeft eindelijk een webversie, waarmee ‘miljoenen’ gebruikers ook via de webbrowser kunnen chatten. Maar niet iedereen: iPhone-bezitters vissen vooralsnog naast het net.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp Web

In een blogpost op de website van WhatsApp werd de webversie van de dienst aangekondigd. Mensen met een Android-, Windows- of Blackberry-toestel kunnen direct van de webvariant gebruikmaken. WhatsApp heeft daarvoor een aparte pagina op zijn website in het leven geroepen, te vinden via web.whatsapp.com.

Gebruikers moeten hun telefoon koppelen aan het web door een QR-code te scannen. WhatsApp Web werkt momenteel alleen met de Chrome-browser en dus niet met Safari of FireFox.

telegram

Nog geen iOS-ondersteuning

Gebruikers met een iOS-apparaat kunnen nog geen gebruikmaken van de webversie. “Helaas kunnen we op dit moment nog geen WhatsApp Web voor onze iOS-gebruikers aanbieden vanwege platformbeperkingen van Apple”, legt WhatsApp in de blogpost uit. WhatsApp Web komt wel voor iOS, belooft WhatsApp, maar wanneer is nog onduidelijk.

Toch is het frappant dat WhatsApp geen webversie aanbiedt, terwijl ‘concurrent’ Telegram die functie al veel langer heeft, ook voor iOS. WhatsApp zegt zelf dat het primaire gebruik van de app gewoon op je telefoon blijft liggen. “Maar het is een handige verbinding voor mensen die veel achter de computer werken.” iPhone-bezitters moeten voorlopig dus geduld hebben, wanneer WhatsApp Web voor iOS beschikbaar komt, lees je het op iPhoned.

Zit jij te wachten op een webversie van WhatsApp? Laat het hieronder in de comments weten!

Lees meer over WhatsApp

Bron: WhatsApp
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu