‘WhatsApp Web binnenkort zonder telefoon te gebruiken’

Michel van 't Klaphek
5 januari 2021, 14:55
2 min leestijd
‘WhatsApp Web binnenkort zonder telefoon te gebruiken’

Er wordt gewerkt aan een manier om WhatsApp Web zonder telefoon te gebruiken. Hierdoor heb je bij het inloggen op de webdienst niet langer een smartphone nodig. WhatsApp werkt ook aan een mogelijkheid om Web op meerdere apparaten te gebruiken.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp Web werkt binnenkort zonder telefoon

Daar kwam WABetaInfo achter. Deze website duikt regelmatig in nieuwe versies van de chat-app om zo vroegtijdig toevoegingen te ontdekken. WABetaInfo meldt dat WhatsApp momenteel aan een testversie sleutelt waarin de twee nieuwe functies zijn toegevoegd.

WhatsApp Web is de webversie van WhatsApp waarmee je berichten kunt versturen via een computer. Tijdens het aanmelden moet je een qr-code met je telefoon scannen, waarna de internetverbinding van het gekoppelde toestel wordt gebruikt. De nieuwe toevoeging zorgt ervoor dat dit niet langer nodig is. In plaats daarvan kun je WhatsApp Web gebruiken zonder je telefoon in de buurt te hebben.

Daarnaast is het straks mogelijk om de chatdienst op meerdere apparaten tegelijkertijd te gebruiken. Volgens WABetaInfo kunnen maximaal vier apparaten (zoals een smartphone, laptop, desktop en tablet) met één WhatsApp-account verbinden. Vervolgens kun je vanaf alle schermen berichten ontvangen en versturen.

Onbekende verschijningsdatum

De nieuwe functies rollen eerst uit voor deelnemers aan het testprogramma van WhatsApp. Zodra de functies ook in praktijk zijn goedgekeurd, worden ze uitgerold naar alle WhatsApp-gebruikers. Wanneer de testversie en uiteindelijke versie uitrollen is nog onbekend.

Telegram, een concurrerende chat-app, beschikt al langer over de mogelijkheid om zonder telefoon via een computer te chatten. Ook kun je deze app op meerdere apparaten gebruiken.

WhatsApp slaat vleugels uit

WhatsApp is de populairste berichten-app ter wereld, maar voegt de afgelopen jaren steeds meer functies toe die niet exclusief op chatten zijn gericht. Dankzij de onlangs geïntroduceerde Winkelwagens kun je bijvoorbeeld via WhatsApp bij kleine ondernemers kopen. Ook is de chat-app bezig met het toevoegen van betaalfuncties, al is dit nog niet in Nederland beschikbaar.

Het laatste nieuws over WhatsApp:

Bron: WABetaInfo
Categorie: Apps
Thema: WhatsApp

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen