De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

‘WhatsApp Web voor iOS komt binnenkort, werkt samen met Facebook’

Wouter Nijsen
1 februari 2015, 12:12
1 min leestijd
‘WhatsApp Web voor iOS komt binnenkort, werkt samen met Facebook’

Vorige week lanceerde WhatsApp de webversie voor Android-gebruikers, maar iOS-gebruikers werden teleurgesteld. Volgens een bétatester verschijnt WhatsApp Web voor iOS echter binnenkort.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp Web voor iOS

WhatsApp Web voor iOS

Dat meldt Ilhan Pektas, een doorgaans betrouwbare betatester van WhatsApp, op zijn Twitteraccount en blog. Pektas lekte eerder al informatie uit van onaangekondigde features van de populaire chat-app. Zijn informatie zou in lijn liggen met eerdere berichten vanuit WhatsApp. Het bedrijf gaf bij de lancering van Web voor Android aan dat iOS-gebruikers nog moesten wachten vanwege platformbeperkingen van Apple.

Samenwerking met Facebook?

Op de blog van Pektas is te lezen dat WhatsApp Web voor iOS mogelijk gaat samenwerken met Facebook. Je mobiele telefoonnummer wordt via Facebook geverifieerd, waarna je met een speciale web-app WhatsApp op je pc of Mac kunt gebruiken. Mogelijk maakt deze web-app onderdeel uit van de Facebook-website.

Deze methode zou behoorlijk afwijken van de manier waarop WhatsApp Web voor Android werkt. Android-gebruikers dienen hun toestel middels een QR-code op web.whatsapp.com te koppelen, waarna alle berichten automatisch vanaf de smartphone naar de webversie worden doorgestuurd.

telegram

Er wordt al langere tijd reikhalzend uitgekeken naar WhatsApp Web voor iOS, ook omdat concurrerende diensten al een webversie hebben. Met Telegram is het bijvoorbeeld al veel langer mogelijk om te chatten op een pc of Mac.

Het is nog niet bekend wanneer de webversie van WhatsApp voor iOS precies verschijnt, al wordt er verwacht dat de functie in de komende maanden wordt uitgerold.

Lees meer over WhatsApp

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu