Stappenplan: zo gebruik je WhatsApp Web met je iPhone

Wouter Nijsen
20 augustus 2015, 10:13
2 min leestijd
Stappenplan: zo gebruik je WhatsApp Web met je iPhone

We hebben er lang op moeten wachten, maar sinds gisteravond is het zover: WhatsApp Web is er nu ook voor iPhone-gebruikers. We leggen uit hoe je de functie gebruikt en wat je er precies mee kunt. 

Lees verder na de advertentie.

Zo werkt WhatsApp Web voor iOS

De uitrol van WhatsApp Web voor iOS is gestart en dat betekent dat je de populaire chat-app ook op je Mac of pc kunt gebruiken. De webversie van WhatsApp wordt op afstand beschikbaar gemaakt voor alle iPhone-gebruikers, dus het is niet nodig om een update uit de App Store te downloaden. Door in WhatsApp onderin op ‘Instellingen’ te tikken, check je of de functie voor jou beschikbaar is.

WhatsApp Web voor iOS

WhatsApp Web is via web.whatsapp.com te benaderen op je computer, waarna je een qr-code met je iPhone dient in te scannen (via ‘Instellingen > WhatsApp Web’). Dat doe je door de camera simpelweg op het scherm van je Mac of pc te richten en even te wachten. Vervolgens word je automatisch ingelogd op de webversie van WhatsApp, waarna je verder kunt gaan met de gesprekken die je op je iPhone bent gestart.

Verschijnt WhatsApp Web niet bij jou, dan kun je een aantal stappen doorlopen om de functie alsnog te activeren. Hieronder leggen we het uit.

  1. Open WhatsApp en tik rechtsonder op Instellingen;
  2. Tik vervolgens op ‘Chats en gesprekken’ en kies hierna voor de optie ‘Reservekopie’;
  3. Maak een reservekopie van je chatgeschiedenis en wacht tot het proces is voltooid;
  4. Sluit WhatsApp af en verwijder de app van je iPhone. Wanneer je de chat-app opnieuw installeert, is WhatsApp Web in de meeste gevallen wél aanwezig.

Zo werkt WhatsApp Web met Android.

Meer over WhatsApp Web

Al een tijdje was duidelijk dat WhatsApp Web ook naar iPhone-gebruikers zou komen. Zo verschenen er al verschillende screenshots en liet een bètatester van WhatsApp onlangs weten dat de webversie spoedig wordt uitgerold. WhatsApp Web is al een aantal maanden beschikbaar voor Android- en Windows-gebruikers. Op deze platformen werkt de functie op dezelfde manier.

WhatsApp is overigens vrij laat met een webversie. Veel andere chat-apps, zoals Telegram, bieden al veel langer de mogelijkheid om via het web te chatten. Hierbij hebben gebruikers ook de optie om de web-app te gebruiken als hun smartphone offline is. Met WhatsApp kan dat (nog) niet.

Het laatste nieuws over WhatsApp

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu