Yes! WhatsApp Web voor de iPhone in aantocht

Gijs Ettes
25 februari 2015, 12:46
1 min leestijd
Yes! WhatsApp Web voor de iPhone in aantocht

WhatsApp Web voor de iPhone is in aantocht, zo blijkt uit vertalingen van WhatsApp die momenteel gemaakt worden. Op korte termijn wordt de app geüpdatet, zodat de webversie van WhatsApp ook met iOS werkt.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp Web voor de iPhone

whatsapp web voor de iphone

WhatsApp Web werkt sinds vorige maand al met Android, BlackBerry en Windows Phone, zodat je chatgesprekken op je smartphone kunt voortzetten op een pc (of tablet). Voor iOS ontbreekt de ondersteuning nog, maar daar komt gelukkig snel verandering in. Nu heb je nog een gejailbreakte iPhone nodig om WhatsApp Web te gebruiken; iets dat niet voor elke gebruiker is weggelegd.

Om gebruik te maken van WhatsApp web hoeven iOS-gebruikers straks alleen de QR-code die zij op web.whatsapp.com aantreffen in te scannen. De verwachting is dat de eerstvolgende versie van de WhatsApp iOS-app wordt voorzien van een optie in het menu om QR-codes te scannen. Vervolgens wordt er een koppeling gemaakt en is het mogelijk om vanuit je browser te chatten. Wel werkt WhatsApp Web momenteel alleen met de Chrome-browser.

Meer over WhatsApp Web

WhatsApp Web toont al je conversaties en geeft de optie om berichten naar anderen te versturen. Ook is het mogelijk om foto’s te versturen en via de ingebouwde Chrome-functies meldingen te ontvangen. Dit kan ook als Chrome is afgesloten. Verder kunnen gebruikers nieuwe chats beginnen en en meldingen en geluiden aanpassen.

Overigens liet WhatsApp-ceo zich in 2013 al uit over een desktopversie van de dienst. Die zou er “waarschijnlijk niet” komen. Een webversie is echter wat anders dan een desktopversie die geïnstalleerd moet worden.

Lees ook: Waarom WhatsApp Web er nog niet voor iOS is.

Het laatste nieuws over WhatsApp

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu