De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

‘WhatsApp werkt aan voicemail en grotere emoji’

Rutger Otto
21 juni 2016, 13:03
2 min leestijd
‘WhatsApp werkt aan voicemail en grotere emoji’

In de meest recente ontwikkelaarsversie van de WhatsApp-bèta zijn aanwijzingen ontdekt voor nieuwe functies in de chat-app.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp voicemail

Dat schrijft het Twitter-account @WABetaInfo, dat altijd veranderingen publiceert in de nieuwste WhatsApp bèta’s. In versie 2.16.7.257 zijn wederom nieuwe functies toegevoegd. Zo is het mogelijk om voicemails achter te laten als gebruikers een audio- of videogesprek afwijzen via de WhatsApp-belfunctie.

Verder zijn er voornamelijk verbeteringen doorgevoerd in al eerder aangekondigde nieuwe functies van WhatsApp, maar er is nog één opvallend nieuwtje te ontdekken: grotere emoji. Toen Apple grotere emoji aankondigde voor iMessage tijdens WWDC 2016 werd er wat lacherig over gedaan, maar blijkbaar voor WhatsApp het ook een goed idee. Het lijkt erop dat de grote emoji alleen in beeld komen als je één smiley verstuurt. In combinatie met tekst of meerdere emoji, blijven ze de standaardgrootte.

grotere emoji whatsapp

Bèta van volgende WhatsApp-versie

Momenteel is WhatsApp toe aan versie 2.16.6 van de app. De volgende versie wordt dus op dit moment getest, al is het nog volstrekt onduidelijk wanneer de app zal uitkomen voor het grote publiek. Wel konden we eerder al lezen wat er waarschijnlijk in de volgende grote update zal zitten.

WhatsApp-geruchten

Een belangrijke toevoeging daarbij zal zijn dat WhatsApp gifjes gaat ondersteunen. Dat wordt tijd, want concurrentie zoals Telegram en Facebook Messenger biedt dat al langer. Ook op social media zijn gifjes inmiddels belangrijk in posts, denk aan Twitter. In de WhatsApp-bèta kunnen gebruikers gifjes niet direct uploaden, maar wel delen via linkjes of vanuit een database. Ze worden dan automatisch afgespeeld in het gesprek.

Lees ook: Gifjes en 6 andere vernieuwingen die mogelijk naar WhatsApp komen

Ook kun je straks gemakkelijker reageren op mensen in groepsgesprekken dankzij een quotefunctie. Daarmee voorkomt de app dat mensen enorm door elkaar heen gaan praten. Hierboven las je in het artikel al over videobellen. Dat ondersteunt WhatsApp op dit moment nog niet, maar waarschijnlijk wordt dat in de komende versie wel mogelijk. Daarvoor zijn al aanwijzingen in de vorm van screenshots opgedoken.

Wat mis jij nog in WhatsApp?

Lees het laatste nieuws over WhatsApp

Bron: WABetaInfo
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen