‘WhatsApp laat je binnenkort verzonden berichten verwijderen’

Lars Paijmans
14 december 2016, 14:30
2 min leestijd
‘WhatsApp laat je binnenkort verzonden berichten verwijderen’

Of je nu WhatsApp, Telegram of een andere berichtendienst gebruikt: vroeg of laat verstuur je een bericht waar je al snel spijt van krijgt. Een eenmaal verzonden chatbericht wissen is echter vaak niet mogelijk, maar daar komt bij WhatsApp binnenkort mogelijk verandering in.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp verwijderfunctie ontdekt in bèta

In de bèta van WhatsApp zijn namelijk duidelijke aanwijzingen gevonden voor een WhatsApp verwijderfunctie voor berichten. Dit betekent dat je na het versturen van een bericht, deze alsnog handmatig kunt verwijderen. Handig als je bijvoorbeeld een stomme spelfout hebt gemaakt, maar ook als je onbedoeld een lullige opmerking maakt.

WhatsApp verwijderfunctie

Op screenshots (via WABetaInfo) is te zien hoe de WhatsApp verwijderfunctie werkt. Na het versturen van een chatbericht kun je het groene spreekwolkje ingedrukt houden om een menu op te roepen. Hier is een nieuwe ‘revoke’ knop aan toegevoegd, waarmee je het bericht terugtrekt. Vervolgens verdwijnt hij van zowel het scherm van jou als dat van de ontvanger. Het groene spreekwolkje blijft echter staan, zodat iedereen wel weet dat je iets gestuurd hebt. De grote vraag is alleen hoe de functie precies werkt. Kun je een WhatsApp bericht op ieder moment verwijderen, of heb je hier alleen de tijd voor als de ander hem nog niet gelezen heeft bijvoorbeeld?

Nu nog in bèta, later voor iedereen

De verwijderfunctie doet denken aan Telegram, een concurrerende chat-app waarin je berichten nadat je ze verzonden hebt ook nog aan kunt passen. Onder deze aangepaste berichten staat vervolgens het woord ‘gewijzigd’, zodat anderen ook kunnen zien dat je het bericht hebt aangepast. Googles mail-app Gmail doet ook iets soortgelijks, en laat je mails terugroepen in de eerste paar seconden nadat je ze verstuurd hebt. Dat WhatsApp vroeg of laat deze functie zou krijgen is dan ook niet zo gek.

Vooralsnog zit deze WhatsApp verwijderfunctie nog in bèta, wat het onduidelijk maakt wanneer iedereen ermee aan de slag kan. Zo werd de gif-functie van WhatsApp ook maanden getest totdat er eindelijk een publieke versie gelanceerd werd.

Lees het laatste nieuws over WhatsApp

Bron: WABetaInfo
Categorieën: Apps, Geruchten
Thema: WhatsApp

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen