WhatsApp versleutelt berichten via end-to-end-encryptie

Rutger Otto
17 maart 2015, 13:32
2 min leestijd
WhatsApp versleutelt berichten via end-to-end-encryptie

Alle verstuurde of ontvangen berichten van WhatsApp zijn in een nieuwe beta voorzien van end-to-end-encryptie. Dat betekent dat alleen de ontvanger en verzender de berichten kunnen zien en veiliger kunnen chatten.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp versleutelt berichtenwhatsapp versleutelt

Dat blijkt althans uit screenshots die het Duitse blog i-Pektas heeft gepubliceerd. De veranderingen werden in betaversie 2.11.17 van WhatsApp opgemerkt. Momenteel is de laatste versie van WhatsApp 2.11.16 op iTunes. Bij de volgende uitrol zou het dus mogelijk moeten worden om berichten veilig te versturen, zonder dat iemand met je mee kan kijken.

Ook moeten gebruikers het volledige bericht nog niet kunnen zien als de iPhone vergrendeld is. Slechts de eerste paar woorden zouden in beeld komen, de rest valt pas te lezen als je de telefoon hebt ontgrendeld via pincode of TouchID.

Voor de versleuteling wordt end-to-end-encryptie gebruikt. De inhoud van een verstuurd bericht wordt specifiek voor de ontvanger versleuteld. Alleen de ontvanger kan het bericht ontvangen, voor anderen is het onleesbaar. Telegram heeft deze functie overigens al langer.

facebook whatsapp

WhatsApp bellen

Naast end-to-end-encryptie zou ook VOIP-bellen eindelijk beschikbaar worden voor iOS. Met de bel-functie kun je WhatsApp-contacten bellen via internet. Dat gaat dus van je databundel af in plaats van van je belbundel, via wifi kun je op deze manier gratis met iemand bellen. Het telefoon-icoontje, dat laatst uit WhatsApp verdween, moet binnenkort weer terugkeren in de chatvensters. Daarmee kun je vanuit een gesprek direct iemand bellen. Voorheen leidde het icoon naar de Telefoon-app van de iPhone.

Wanneer komt de WhatsApp-update?

Het is nog niet duidelijk wanneer de volgende versie van WhatsApp voor iedereen beschikbaar komt. Als je straks met iemand wil bellen of versleutelde berichten wil sturen, moet zowel de ontvanger als de verzender een geüpdatete WhatsApp-versie hebben.

Naast bellen en versleutelen, wachten WhatsApp-gebruikers ook al een tijdje op de webversie van iOS. Daar wordt momenteel door WhatsApp aan gewerkt, maar wanneer die beschikbaar komt, is eveneens nog onduidelijk.

Lees meer over WhatsApp

Bron: i-Pektas
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu