De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

‘WhatsApp versleutelt belfunctie binnen paar weken’

Rutger Otto
15 maart 2016, 15:08
2 min leestijd
‘WhatsApp versleutelt belfunctie binnen paar weken’

Facebook’s berichtendienst WhatsApp wordt binnen een paar dagen voorzien van encryptie, waardoor je veiliger kunt bellen via de dienst. Ook andere apps voeren de beveiliging op tegen pottenkijkers.

Lees verder na de advertentie.

Versleuteld bellen

De zaak van Apple tegen de FBI maakt grote indruk, ook bij andere techbedrijven. Volgens The Guardian voeren onder meer Facebook, Google en Snapchat de beveiliging op als gevolg van de zaak. Door meer gebruik te maken van versleuteling, wordt het veel lastiger voor indringers om mee te kijken met wat mensen uitspoken op hun telefoon.

The Guardian schrijft dat WhatsApp zijn beveiliging ‘binnen enkele weken’ uitbreidt naar de belfunctie. Daarmee zullen gesprekken versleuteld gevoerd kunnen worden. Facebook zou eveneens mogelijkheden bekijken om zijn Messenger-dienst van een betere beveiliging te voorzien.

WhatsApp bug

Steun in FBi-zaak

Snapchat, de dienst waarbij berichten, foto’s en video’s na enkele seconden verdwijnen, zou eveneens werken aan een verbeterd berichtensysteem. Verder bekijkt ook Google meer mogelijkheden voor technologie achter een versleuteld mail-project dat al geruime tijd in de maak is.

WhatsApp houdt zich al langer bezig met het versleutelen van berichten. Nadat Tim Cook in februari zei dat hij het in de rechtszaal tegen de Amerikaanse overheid zou opnemen in de hackzaak, kreeg hij steun van onder meer WhatsApp-ceo Jan Koum. Hij schreef toen: “Onze vrijheid staat op het spel.”

WhatsApp encryptie

WhatsApp biedt al versleutelde berichten voor iPhone-gebruikers, maar in de komende weken komen daar dus ook een versleutelde belfunctie bij. Dat zeggen twee bronnen. Daarmee wordt het heel lastig voor instanties en hackers om gesprekken te tappen. Het Amerikaanse ministerie van Justitie zou moeite hebben
met de versleuteling van WhatsApp.

Er zijn momenteel gesprekken over de manier waarop autoriteiten door die versleuteling heen kunnen prikken. Dat is nodig, omdat Apple de informatie van een San Bernandino-schutter niet wil geven. Via een omweg langs Facebooks WhatsApp hoopt de overheid alsnog aan data te kunnen komen.

Lees meer over WhatsApp

Bron: The Guardian
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen