De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

WhatsApp werkt aan gesprekken vastzetten en 3 andere nieuwe functies

Lars Paijmans
2 mei 2017, 10:28
2 min leestijd
WhatsApp werkt aan gesprekken vastzetten en 3 andere nieuwe functies

Berichtendienst WhatsApp staat niet stil. In de bèta van de app zijn meerdere nieuwe functies ontdekt, waaronder het ‘pinnen’ van je favoriete gesprekken.

Lees verder na de advertentie.

Gesprekken in WhatsApp vastzetten en meer

AndroidPolice ontdekte de nieuwe WhatsApp functies, die vooralsnog getest worden. Nu ze echter al in de bèta opgedoken zijn, is de kans groot dat we ze binnenkort ook in de publieke versie van WhatsApp tegenkomen. Om het overzichtelijk te houden, zetten we de drie nieuw ontdekte functies hieronder voor je op een rij:

1. WhatsApp Albums

WhatsApp Albums zouden nog in een vroege testfase zitten, waardoor we mogelijk iets langer moeten wachten. Uiteindelijk wordt het met deze functie mogelijk om specifieke albums te maken voor individuele chats en groepsgesprekken. Handig als je continu foto’s doorgestuurd krijgt en door de bomen het bos niet meer ziet.

WhatsApp album

2. WhatsApp-chats pinnen

In de stijl van Twitter, is het straks mogelijk om maximaal drie chatgesprekken vast te zetten. Die staan hierdoor altijd bovenaan je lijst met gesprekken, ongeacht of er recent nog berichten in gestuurd zijn. Dit kan handig zijn als WhatsApp zich dagelijks vult met individuele gesprekken en je daardoor het overzicht kwijtraakt van wat er in een groep met je familieleden of vrienden gezegd wordt.

3. WhatsApp-berichten terughalen

Dit is de functie waar de meeste mensen waarschijnlijk naar uitkijken. Of je nu een onhandig bericht stuurt of een spelfout maakt: straks kun je in een handomdraai een verstuurd bericht aanpassen. Dit doe je door het spraakballonnetje ingedrukt te houden en vervolgens de tekst te wijzigen. Jij en je ontvanger zien met de aanduiding ‘gewijzigd’ dat het bericht aangepast is.

WhatsApp vastzetten

4. Real time locatie delen

Net zoals Google Maps onlangs deed kun je straks ook met WhatsApp live je locatie delen. Door de app toestemming te geven tot je locatiegegevens en de functie aan te zetten, kunnen je vrienden straks precies zien waar je bent. Ergens afspreken op een drukbezochte plek wordt zo een stuk gemakkelijker.

Zoals gezegd bevinden alle functies zich nu nog in de bètafase. Een exacte releasedatum is dan ook nog niet bekend.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Inc.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen