WhatsApp update voegt gesproken berichten toe
Roel van Hout

Het zal WhatsApp-adepten vast al opgevallen zijn: naast het tekstvak op je toetsenbord is een microfoontje verschenen. Dankzij een WhatsApp update kun je nu eenvoudig gesproken berichten aan elkaar versturen!

Natuurlijk was het al mogelijk om spraakmemo’s op te nemen en deze vervolgens als audiobestand te delen, maar de toevoeging van deze knop maakt het allemaal een stuk minder omslachtig.

whatsapp updateGesproken berichten via WhatsApp werken hetzelfde als de walkie-talkie’s van vroeger, maar dan zonder de altijd slechte ontvangst: houdt de knop ingedrukt om een bericht op te nemen, en laat ‘m los als je tevreden bent. WhatsApp gaat het bericht dan automatisch versturen. Als je snel bent kun je het bericht nog annuleren door op het kruisje te tikken.

WhatsApp update verschijnt niet in App Store

Oplettenden zal opgevallen zijn dat de update niet in de App Store te downloaden is, maar de knop automatisch op je telefoon verschenen is. WhatsApp heeft de functionaliteit waarschijnlijk bij een vorige update ingebouwd, en vannacht een knopje omgezet waardoor de functie zichtbaar werd.

De gesproken berichten-functionaliteit wordt ook uitgerold voor de verschillende Android-toestellen, dus je zult aan het einde van de dag waarschijnlijk naar iedereen berichten kunnen versturen en van iedereen berichten kunnen ontvangen. Veel plezier!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.