‘Belfunctie in iOS-versie WhatsApp binnenkort beschikbaar’

Rutger Otto
26 maart 2015, 11:45
1 min leestijd
‘Belfunctie in iOS-versie WhatsApp binnenkort beschikbaar’

Er wordt al een tijd over gesproken, maar de WhatsApp belfunctie lijkt er eindelijk van te komen. Binnen enkele weken moeten iOS-gebruikers via de chat-app kunnen bellen.

Lees verder na de advertentie.

Bellen met WhatsApp

Dat heeft mede-oprichter van WhatsApp Brian Action gezegd tijdens Facebooks F8-ontwikkelaarsconferentie. WhatsApp werkt al lange tijd aan de functie, waarmee je anderen kan bellen via de internetverbinding.

Momenteel is de WhatsApp belfunctie al beschikbaar voor een select aantal Android-gebruikers, maar een grote uitrol is er nog op geen enkel platform geweest. Het is dan ook niet helemaal duidelijk of de belfunctie over enkele weken voor alle iOS-gebruikers beschikbaar is, of net als bij Android voor een klein aantal.

WhatsApp Web voor iOS

WhatsApp telefoneren

Over de komst van bellen met WhatsApp gaan al tijden geruchten rond. Eind vorig jaar was de functie al in een bètaversie te zien en ook daarna dook hij steeds weer in screenshots op. We weten dus hoe de belfunctie eruit ziet, maar gebruikers kunnen er nog steeds geen gebruik van maken, wat dus binnen enkele weken kan veranderen.

Met de belfunctie van WhatsApp kunnen gebruikers vrienden via de dienst bellen over het internet. Dat betekent dat het telefoontje geen belminuten verbruikt, maar data. Als je op een wifi-netwerk belt via WhatsApp, bel je dus als het ware gratis.

Niet open voor ontwikkelaars

Action zei tijdens de conferentie ook dat WhatsApp hun dienst niet voor derde partijen openstelt. “We willen mensen niet lastigvallen met berichten die ze niet willen”, zei Action. “Door de WhatsApp API voor ontwikkelaars te openen zou dat wel kunnen gebeuren.”

Wanneer de belfunctie precies uitkomt en in welke vorm, is overigens nog niet bekend. Zodra je kan telefoneren met WhatsApp lees je het natuurlijk op iPhoned.

Lees meer over WhatsApp

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu