‘WhatsApp werkt aan chatsynchronisatie tussen iOS en Android’

Lars Paijmans
10 augustus 2020, 10:41
2 min leestijd

Goed nieuws voor mensen die WhatsApp op zowel een Android-toestel als iPhone gebruiken. De chat-app zou spoedig een synchronisatiefunctie krijgen, zodat je jouw WhatsApp-account op meerdere apparaten kunt gebruiken.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp werkt aan synchronisatie iOS en Android

Het nieuws is afkomstig van WABetaInfo, één van de bekendste bronnen als het om onaangekondigde WhatsApp-functies gaat. WhatsApp werkt aan een functie waardoor je de chatdienst op meerdere apparaten kunt gebruiken. Dit moet ervoor zorgen dat je straks ingelogd kunt zijn op vier apparaten tegelijk. Je iPhone, MacBook, werkcomputer en werktelefoon bijvoorbeeld.

In tegenstelling tot hoe het nu werkt kun je daar dezelfde WhatsApp-account voor gaan gebruiken. Je volledige gespreksgeschiedenis wordt bovendien gesynchroniseerd, zodat je in theorie een bericht kunt sturen op je iPhone en daarna gewoon verder kunt praten op een Android-toestel.

WhatsApp synchronisatie

Nu kun je WhatsApp Web gebruiken op meerdere apparaten, maar daarvoor wordt continu verbinding gemaakt met je smartphone. Dat is straks dus niet meer nodig. Je iPhone hoeft straks dus niet meer aan te staan en een actieve internetverbinding te hebben om bijvoorbeeld op je iPad te kunnen appen.

Een bijkomend voordeel hiervan is dat je gemakkelijker over kunt stappen van Android naar een iPhone of andersom zonder al je gesprekken te verliezen. Omdat deze straks niet meer op één toestel zitten worden deze gewoon overgezet naar je nieuwe telefoon.

De personen waarmee je praat op WhatsApp worden ook geïnformeerd als je een extra apparaat toevoegt. Met een regeltje gele tekst kunnen je contactpersonen zien als je vanaf een ander apparaat reageert.

Officiële WhatsApp iPad-app op komst

Daarnaast weten we dat WhatsApp al lange tijd aan een volwaardige iPad-app werkt. Volgens WABetaInfo zal deze app pas verschijnen als deze synchronisatiefunctie beschikbaar is.

Dit is nodig om gemakkelijk je gesprekken op zowel je iPhone als iPad te kunnen voeren. De enige manier om WhatsApp nu op je iPad te gebruiken is via je browser of door een onofficiële app te downloaden.

6 handige WhatsApp-functies die je (vast) nog niet kende
Bron: WABetaInfo
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen