De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Waarom je geen WhatsApp-stickers kunt downloaden in de App Store

Florence Peeters
29 november 2018, 16:43
2 min leestijd
Waarom je geen WhatsApp-stickers kunt downloaden in de App Store

WhatsApp introduceerde onlangs de mogelijkheid om stickers te versturen. Maar inmiddels zijn er geen enkele externe sticker-apps voor WhatsApp meer in de App Store te vinden. Dit is waarom.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp sticker-apps uit App Store verdwenen

Het duurde even, maar eindelijk kan je met WhatsApp wat al veel langer met Telegram of Messenger kan: stickers gebruiken. De chat-app heeft zelf standaard twaalf stickerpakketten beschikbaar gemaakt. Maar ook externe ontwikkelaars kunnen zulke stickerpakketten maken voor de chatdienst.

Niet lang na de release van deze update druppelden er dan ook allerlei sticker-apps voor WhatsApp de App Store binnen. De stickers uit deze apps importeer je in WhatsApp, waarna je de app weer kan verwijderen. Zo breid je gemakkelijk je stickerpakketten voor WhatsApp-gesprekken uit. Alleen deze apps waren net zo snel ook weer verdwenen. Hoe dan? Het zit zo.

Sticker-apps overtreden drie regels

Apple heeft laatst alle sticker-apps uit de App Store verwijderd, omdat ze drie regels overtreden. Zo lijken de apps te veel op elkaar: witte schermen met stickers waar je uit kunt kiezen. Bovendien is ook de inhoud wel erg hetzelfde, wat ook in strijd is met Apples richtlijnen voor de App Store.

Tot slot mag het geen voorwaarde zijn dat WhatsApp geïnstalleerd is om de apps te gebruiken. Het is niet toegestaan dat je een andere app nodig hebt om de andere te laten werken. Inmiddels staat er wel weer een klein handjevol soortgelijke apps in de App Store, maar deze buigen de regels iets om.

Lees ook: WhatsApp stickers: zo werkt het en zo download je nieuwe stickers

Zo hebben ze het design wat veranderd, of zijn de stickers ook los te downloaden, en dus niet alleen naar WhatsApp te importeren. Toch duurt het waarschijnlijk niet lang voordat ook deze gevallen worden verwijderd door Apple.

Ook Steam Link aan lot overgelaten

De WhatsApp sticker-apps zijn niet het eerste voorbeeld van applicaties die sneuvelen door de strenge regels van de App Store. De Steam Link-app van Valve werd enkele maanden geleden verwijderd, tot groot ongenoegen van gamers.

Steam Link app

Met de app van Steam Link zouden gamers namelijk eindelijk hun gamesessies kunnen streamen vanaf hun iPhone, iPad of Apple TV. Steam Link was in eerste instantie goedgekeurd, maar werd later toch teruggefloten. De app zou meerdere regels overtreden rondom in-app aankopen, contentcodes en gebruikers gegeneerde content.

Het bedrijf uit Cupertino zou inkomsten mislopen, doordat je in de Steam-winkel in de app games kan kopen die ook in de App Store staan. Het is nog maar de vraag of we deze app nog wel terug gaan zien in de App Store, hoewel Apple wel met Valve zou werken aan een oplossing.

Lees het laatste nieuws over de App Store

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu