WhatsApp record: 27 miljard berichten op één dag
Roel van Hout

De populariteit van WhatsApp blijft ongeëvenaard. De mensen achter de populaire messaging-app meldden vannacht dat ze woensdag 12 juni een nieuw WhatsApp record hebben gevestigd.

In  24 uur zijn er 10 miljard berichten verzonden en 17 miljard berichten ontvangen. Dat werd door de ontwikkelaars gemeld op Twitter. Dat het aantal ontvangen berichten hoger ligt dan het aantal verzonden berichten komt door de mogelijkheid tot groepsgesprekken: één verzender stuurt dan berichten naar meerdere ontvangers.

Het vorige record, 18 miljard berichten, werd gevestigd op 31 december. Dat record is te verklaren – miljarden mensen wensen elkaar op die dag een gelukkig Nieuwjaar – maar waarom gisteren zoveel berichten werden verstuurd blijft gissen.

WhatsApp bezorgt mobiele aanbieders hoofdpijn

Whatsapp-LogoWhatsApp is een plaag voor mobiele aanbieders, die door de populariteit van de app veel minder inkomsten uit hun sms-diensten weten te halen. Want waarom zou je immers betalen voor sms’jes als je vrienden ook kosteloos kunt bereiken? Als gevolg van de populariteit van WhatsApp en andere berichtenapps is mobiel internet wel exponentieel duurder geworden. Zo hopen mobiele aanbieders toch geld te kunnen blijven verdienen.

Er zijn meerdere bedrijven die proberen mee te liften op de populariteit van WhatsApp: denk aan iMessage, Google Hangouts en Facebook Messenger. Vooralsnog moeten die het qua gebruikersaantallen echter afleggen tegen WhatsApp, dat 200 miljoen actieve gebruikers heeft.

 

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.