Facebook wil misschien toch advertenties in WhatsApp

Rutger Otto
20 januari 2015, 10:35
1 min leestijd
Facebook wil misschien toch advertenties in WhatsApp

Na de overname van WhatsApp door Facebook heeft het bedrijf van Mark Zuckerberg altijd geroepen geen advertenties aan WhatsApp toe te voegen. Nu de dienst 700 miljoen gebruikers heeft, wordt het wel heel interessant voor Facebook om het toch te doen.

Lees verder na de advertentie.

Flinke gebruikersaantallen

Jan Koum, CEO van WhatsApp, zei eerder nog stellig: “Er komen nooit advertenties in de app”. Nadat Facebook eerder al aankondigde dat Facebook Messenger waarschijnlijk reclame krijgt, ontkomt WhatsApp er waarschijnlijk ook niet meer aan. De dienst deed laatst uit de doeken dat er maandelijks 700 actieve gebruikers inloggen bij WhatsApp, tegenover 500 miljoen van Messenger. Bij elkaar zijn dat behoorlijke aantallen om adverteerders te trekken.

Tijdens een conferentie van Facebook zei David Marcus, die de berichtenafdeling van het bedrijf leidt, dat Messenger met reclame in de app zal gaan experimenteren. Hij beloofde hierbij wel dat gebruikers niet zullen verdrinken in advertenties, maar dat het tests gaat uitvoeren met gesponsorde berichten. Hoe hij dat voor zich ziet bij WhatsApp is momenteel niet duidelijk.

whatsapp in Nederland

Komt er dan toch WhatsApp advertenties?

Hoewel Jan Koum altijd heeft gezegd geen WhatsApp reclame te zullen doorvoeren, is hij daar de laatste tijd wel iets terughoudender in geworden. Zo zei hij dat Facebook geen geld aan WhatsApp hoeft te verdienen totdat de dienst een miljard gebruikers heeft. Dat aantal komt nu in zicht, al duurt dat met de huidige groei nog minstens een jaar.

Wanneer we iets van Facebooks nieuwe reclamebeleid gaan merken is nog onbekend. Marcus heeft nog wel laten weten dat het samenvoegen van WhatsApp en Messenger niet de bedoeling is – het blijven dus twee gescheiden chatdiensten.

Lees meer over Facebook

Categorie: Apps
Thema: WhatsApp

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen