WhatsApp-bug zorgt voor problemen bij versturen iPhone-portretfoto’s
Lars Paymans

Een bug in iOS 13 of WhatsApp zorgt ervoor dat WhatsApp moeite heeft met het verzenden van portretfoto’s. Volg deze stappen tot er een oplossing voor deze bug is uitgebracht.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

WhatsApp-bug zorgt voor problemen bij portretfoto’s

Het vernieuwde deelmenu van iOS 13 crasht zodra je een portretfoto vanuit de Camera-app of Foto’s-app wil verzenden, zo ontdekte de redactie van iPhoned. Zodra je een foto op deze manier verstuurt verschijnt het deelmenu, maar verdwijnt deze automatisch uit beeld voordat je de foto kunt doorsturen. Dit maakt het momenteel onmogelijk om op deze manier een portretfoto te delen.

WhatsApp bug portretfoto

Het is onduidelijk of het hier om een bug in iOS 13 of WhatsApp zelf gaat. Wil je tot die tijd toch een portretfoto delen via de populaire berichtendienst, dan kun je dit wel doen via onderstaande stappen.

Zo verstuur je ondanks de bug toch een portretfoto in WhatsApp

  1. Maak een portretfoto met de Camera-app;
  2. Sluit de Camera-app en open WhatsApp;
  3. Kies de chat-app waarin je de foto gaat verzenden;
  4. Tik op het plusje naast het berichtveld;
  5. Kies Foto- en videobibliotheek;
  6. Verstuur de portretfoto.

Opvallend genoeg werkt het deelmenu van iOS 13 wel als je een normale foto verstuurt naar de chat-app. Het is lastig om in te schatten of het hier om een fout van WhatsApp of Apple gaat. Zodra we meer weten over een oplossing werken we dit bericht bij met nieuwe informatie.

Meer weten over WhatsApp? Check onze tips!

Meer weten over WhatsApp? In onderstaande video hebben we een aantal praktische tips op een rijtje gezet waarmee je alles uit de populairste chat-app van Nederland haalt. Kende jij ze allemaal al?

Lees meer over WhatsApp


Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.