‘WhatsApp minder populair bij tieners’

Rutger Otto
4 mei 2015, 10:27
1 min leestijd
‘WhatsApp minder populair bij tieners’

Hoewel het nog steeds de populairste app onder Nederlanders is, verliest WhatsApp wel aan populariteit bij de jeugd. Muziek-apps zijn juist meer in trek dan ooit.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp populariteit in Nederland

Dat blijkt uit het nieuwste kwartaalrapport van Telecompaper met de ditel Dutch Apps Market. Het klinkt een beetje tegenstrijdig, maar WhatsApp wint nog steeds aan populariteit in Nederland. Ondertussen is de chat-app bij jeugd iets minder in trek, zo schrijft het rapport. De afgelopen zes maanden daalde het gebruik van WhatsApp onder tieners met zeven procentpunten naar 88 procent in maart 2015.

Een verklaring is dat de jeugd overstapt op Snapchat. Deze app is op meer smartphones van Nederlanders te vinden dan ooit, vooral bij jongeren. De app stond in maart van dit jaar op ruim 1,7 miljoen smartphones. In het afgelopen jaar werd Snapchat zo’n drie keer vaker op Nederlandse smartphones geïnstalleerd dan voorheen. Ongeveer 61 procent van de tieners gebruikt de app, in alle leeftijdsgebieden ligt de penetratie op 16 procent.

whatsapp web op ios

Wereldwijde stijging

WhatsApp groeit over het algemeen nog steeds. De app staat op 88 procent van de 9,7 miljoen smartphones in Nederland. Vorig jaar in april was dat nog 82 procent. Ook wereldwijd doet de app het goed. Eerder deze maand bleek dat de dienst in vier maanden tijd weer 100 miljoen gebruikers had getrokken. Wereldwijd heeft WhatsApp 800 miljoen actieve gebruikers. Dit zijn mensen die maandelijks gebruikmaken van de app.

Waar WhatsApp iets aan populariteit afneemt onder jongeren, doen muziek-apps zoals iTunes, Spotify en Deezer het juist goed. In het afgelopen jaar steeg het aantal tieners met een muziek-app op zijn smartphone van 59 naar 67 procent.

Lees meer over WhatsApp

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu