Chats van WhatsApp overzetten naar een iPhone zonder iCloud – zo doe je dat

Yannick Chalkiopoulos
4 mei 2023, 15:13
2 min leestijd
Chats van WhatsApp overzetten naar een iPhone zonder iCloud – zo doe je dat

De populaire chatdienst krijgt weer een nieuwe functie. In WhatsApp kun je straks zonder iCloud je gesprekken overzetten naar een andere iPhone.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp overzetten naar een andere iPhone

Uit een nieuwe testversie van WhatsApp is gebleken dat het overzetten van chats naar een andere iPhone straks een stuk makkelijker wordt. Nu ben je bij het overzetten van alle WhatsApp-gesprekken nog afhankelijk van een reservekopie in iCloud. In de nieuwe versie van WhatsApp krijg je er een optie bij.

Lees ook: Beginnerstip: hoeveel iCloud-opslag moet ik kopen op mijn iPhone?

Door een QR-code te scannen in WhatsApp kun je straks al je chat-gesprekken overzetten. Hierdoor ben je niet meer afhankelijk van iCloud voor het kopiëren van je gegevens. Zo’n reservekopie neemt vaak behoorlijk wat ruimte in beslag, waardoor het gratis iCloud-abonnement met maar 5GB aan opslagruimte snel niet genoeg is.

whatsapp update

Zonder iCloud chats verplaatsen naar een iPhone

Om de nieuwe QR-functie te gebruiken moet WhatsApp geïnstalleerd zijn op beide iPhones. Je hoeft vervolgens alleen je nummer in te voeren bij WhatsApp op je nieuwe telefoon. Daarna krijg je vanzelf de optie om een QR-code van een andere iPhone te scannen.

Voor het overzetten van al je WhatsApp-gesprekken ben je straks dus niet meer afhankelijk van iCloud of een internetverbinding. Het blijft overigens wel verstandig om een reservekopie te maken van WhatsApp in iCloud, zeker als je de ruimte hebt. Zo weet je zeker dat je gesprekken niet verloren gaan als je iPhone stuk gaat of gestolen wordt. Lees hier hoe je automatisch backups van WhatsApp maakt.

whatsapp gesprekken overzetten

Meer nieuwe functies komen naar WhatsApp

Het overzetten van WhatsApp zonder iCloud komt binnenkort al naar je iPhone. De komende paar dagen wordt de functie getest onder een groep gebruikers. Volgens WhatsApp is de update dan binnen een paar weken voor iedereen beschikbaar. Maar misschien hoor je al bij die eerste groep!

Lees ook: Zien: WhatsApp vervangt alle huidige emoji’s voor nieuwe animaties

Wil je meer tips voor WhatsApp? Eerder legden we uit hoe je al verzonden berichten bewerkt op WhatsApp en welke nieuwe functie videobellen op WhatsApp veel beter maakt. Wil je online zijn op WhatsApp zonder dat iemand het doorheeft? Lees dan hier hoe je jouw online status uitzet terwijl je op WhatsApp bent

Wil je op de hoogte blijven van al het Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten.

Bron: MacRumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu