‘WhatsApp werkt aan handige openbare groepsgesprekken’
Lars Paymans

Een WhatsApp groepsgesprek is ideaal om iets te overleggen, maar snel mensen toevoegen kan een gedoe zijn. Door deze groepsgesprekken openbaar te maken kan iedereen met de juiste url er aan deelnemen. De nieuwe functie werd onlangs ontdekt in een bèta.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

WhatsApp openbare groepsgesprekken, zo werken ze

De WhatsApp openbare groepsgesprekken werden ontdekt in de Windows Phone bèta door WhatsAppen.nl, maar omdat WhatsApp belangrijke functies doorgaans ook op Android en iOS beschikbaar maakt, verwachten we dat deze update ook naar de iPhone komt.


Screenshots: Whatsappen.nl

De WhatsApp openbare groepsgesprekken werken via een url die de beheerder van de groep aan kan maken. Door deze link naar mensen te sturen kunnen ze direct deelnemen aan het gesprek, zonder dat de beheerder één voor één de telefoonnummers moet opslaan en toevoegen.

Lees ook: Deze 9 functies zouden WhatsApp een écht goede chat-app maken

Dit zal vooral van pas komen voor korte groepprojecten van studenten of werkgerelateerde contacten die je eenmalig spreekt en dus ook niet aan je contactpersonen toegevoegd hoeven te worden. Als je een URL voor een groepsgesprek ontvangt verschijnt er een klein venster in beeld als je er op tikt. Hier kun je zien wie de WhatsApp-groep aangemaakt heeft en hoeveel deelnemers er al in aanwezig zijn.

Beheerder kan WhatsApp-url opheffen

De beheerder van de groep kan op ieder moment beslissen om de url onbruikbaar te maken. Op dat moment kun je de link niet meer gebruiken om jezelf toe te voegen aan de groep, maar als je er al inzit, wordt je er waarschijnlijk niet uit verwijderd.

Wanneer beschikbaar op iOS?

Omdat de WhatsApp openbare groepsgesprekken werden ontdekt in de Windows Phone-versie, is het nog maar de vraag wanneer we de update voor iOS kunnen verwachten. Het zou in ieder geval weer een mooie manier voor WhatsApp zijn om te concurreren met Telegram, die exact deze functie al een aantal maanden heeft.

Lees het laatste nieuws over WhatsApp

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.