De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

WhatsApp krijgt nieuwe functie en laat profielfoto zien bij notificaties

Piet-Jan Lentjes
6 januari 2022, 11:43
2 min leestijd
WhatsApp krijgt nieuwe functie en laat profielfoto zien bij notificaties

WhatsApp krijgt dit jaar zijn eerste nieuwe functie: je krijgt voortaan de profielfoto te zien bij de notificaties. Op dit moment is de functie alleen nog beschikbaar voor bėtatesters.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp toont profielfoto bij notificaties

Wanner je een bericht van je vrienden of familie via WhatsApp krijgt, zie je nu alleen een berichtvenster op je iPhone. Volgens WABetaInfo gaat daar verandering in komen. In de betaversie van WhatsApp verschijnt nu ook de profielfoto van de persoon die jou het bericht heeft gestuurd.

Berichtencentrum iPhone

In verschillende apps gebeurd dit al: zo krijgt je bij een notificatie van Twitter al de naam en de profielfoto te zien. Standaard verschijnt de melding bovenaan het scherm met ‘Stroken’. Vind je dit soort zaken vervelend? Dan kun je de notificaties uiteraard altijd uitzetten in ‘Instellingen > Berichtgeving’. Vervolgens tik je op de naam van de app waar je de meldingen van wilt aanpassen.

Meer nieuwe functies: WhatsApp community

Je gaat binnenkort niet alleen je profielfoto zien bij notificaties, want er komen meer verandering aan voor WhatsApp. Dankzij een andere nieuwe functie kunnen beheerders van groepsgesprekken losse groepschats in één gemeenschap (community) samenvoegen. Beheerders kunnen hierdoor onder meer vanuit een enkel overzicht mededelingen naar iedereen sturen.

WhatsApp communities

Ook is het mogelijk om vanuit de community een nieuw groepsgesprek aan te maken, of al bestaande chats te koppelen. Volgens WABetaInfo kunnen er in totaal maximaal tien groepsgesprekken aan een community toegevoegd worden.

Via de nieuwe functie is het ook mogelijk om centrale berichten te sturen, die iedereen dus binnenkrijgt. Wie als gebruiker aan een WhatsApp Community wordt toegevoegd, krijgt direct toegang tot alle gekoppelde groepen.

Wanneer kan ik met de nieuwe functies aan de slag?

Het is niet duidelijk wanneer je de profielfoto bij de notificaties te zijn krijgt in WhatsApp. WABetaInfo geeft aan dat de nieuwe toevoegingen waarschijnlijk in een toekomstige updates gaan verschijnen. Deze nieuwe versie wordt altijd eerst getest door bètagebruikers van de chat-app. Als alles dan naar behoren werkt, wordt update doorgezet naar alle WhatsApp-gebruikers. Maar de kans blijft altijd aanwezig dat de nieuwe functies nooit in deze vorm in de uiteindelijke versie van WhatsApp gaat verschijnen.

verdwijnende foto WhatsApp

Het laatste nieuws over WhatsApp

Bron: 9To5Mac
Bron afbeelding: wabetainfo.com
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen