‘WhatsApp laat je straks op meerdere apparaten tegelijk appen’

Wouter Nijsen
26 juli 2019, 12:49
2 min leestijd
‘WhatsApp laat je straks op meerdere apparaten tegelijk appen’

Het wordt in de toekomst misschien mogelijk om WhatsApp op meerdere apparaten tegelijk te gebruiken. Hierdoor hoef je niet meer je smartphone te koppelen om te appen op de pc, en zou je hetzelfde WhatsApp-account op een iPhone en Android-telefoon kunnen gebruiken.

Lees verder na de advertentie.

‘WhatsApp werkt straks op meerdere apparaten tegelijk’

Het nieuwe systeem van WhatsApp is ontdekt door WABetaInfo, een website die continu in nieuwe (test)versies van de chat-app speurt naar onaangekondigde functies. Volgens de website werkt WhatsApp al enkele maanden aan het nieuwe systeem, al is nog niets bekend over de release. Ook heeft WABetaInfo geen screenshots van hoe het zou werken, maar wel de eerste informatie.

Het zou straks mogelijk worden om één WhatsApp-account op meerdere apparaten te gebruiken. Op dit moment kan dit niet, tenzij je WhatsApp Web of de desktop-app van de chatdienst gebruikt. Je koppelt WhatsApp dan met je smartphone, waarna berichten naar je computer worden gestuurd. In de praktijk kun je dan op je telefoon en computer tegelijk WhatsApp-berichten ontvangen en versturen, maar de functionaliteit is beperkt. Beide apparaten moeten immers continu met elkaar verbonden blijven.

Met het nieuwe systeem kun je vermoedelijk ook WhatsApp op meerdere telefoons gebruiken, en op een tablet. Hiervoor moet nog wel een iPad-app worden uitgebracht, die volgens geruchten een tijdje in de maak is. Omdat je berichten over al je apparaten worden gesynchroniseerd, wordt het ook makkelijker om over te stappen van een iPhone naar een Android-telefoon.

iPad-versie en nieuw uiterlijk

WABetaInfo meldt verder dat WhatsApp werkt aan een nieuw uiterlijk voor de iOS-app, maar hier is verder niets over bekend. Over de iPad-app van de chatdienst weten we wel het één en ander, want eerder dit jaar lekte de eerste screenshots uit.

De iPad-versie lijkt precies dezelfde functies en hetzelfde design te hebben als de iPhone-app, al heb je natuurlijk wel een groter scherm tot je beschikking. Al je gesprekken worden daarom aan de linkerkant van het scherm weergegeven.

Lees verder: Volwaardige iPad-app van WhatsApp is gelekt

Het laatste nieuws over WhatsApp

Bron: WABetaInfo
Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu