WhatsApp krijgt mogelijk markeer-als-gelezen-optie

Wouter Nijsen
6 juli 2015, 10:25
1 min leestijd
WhatsApp krijgt mogelijk markeer-als-gelezen-optie

WhatsApp voor iOS krijgt mogelijk straks de mogelijkheid om berichten als gelezen of ongelezen te markeren. Dit zou een ‘oplossing’ voor de bekende blauwe vinkjes kunnen zijn.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp markeer als gelezen

In het open vertaalplatform voor WhatsApp zijn zinnen opgedoken die duiden op een markeer-als-gelezen-optie. Hierbij wordt aangegeven dat de optie als knop moet verschijnen in WhatsApp. De knop wordt beschikbaar wanneer gebruikers in het menu een gesprek naar rechts vegen. Dat werkt op eenzelfde manier als in bijvoorbeeld de Mail-app van iOS, waar deze functie al langere tijd aanwezig is. Het voordeel hiervan is dat je vrij snel een berichten als (on)gelezen kan markeren, zodat je jezelf er later aan kan herinneren.

WhatsApp markeer als gelezen

Blauwe vinkjes

De markeer-als-gelezen-optie gaat mogelijk gebruikers ‘helpen’ met de blauwe vinkjes, die een tijdje geleden aan WhatsApp werden toegevoegd. Met de blauwe vinkjes is het mogelijk om te bekijken of en wanneer een verstuurd bericht is gelezen. Dat zorgde voor veel ophef onder gebruikers van de chat-app, en met de nieuwe optie zou WhatsApp daar iets aan willen doen.

Omdat de functie vooralsnog alleen is opgedoken in het vertaalsysteem van WhatsApp, is het nog maar de vraag wanneer ‘ie daadwerkelijk beschikbaar wordt gemaakt. In het verleden werden echter al eerder onaangekondigde functies in het vertaalplatform gevonden.

Lees meer over WhatsApp

Bron: WhatsApp
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu