Eindelijk: ‘WhatsApp heeft iPad-versie in ontwikkeling’

Rick van der Veer
13 november 2017, 16:02
1 min leestijd
Eindelijk: ‘WhatsApp heeft iPad-versie in ontwikkeling’

WhatsApp lijkt aan een versie voor de iPad te werken. Een Twitter-account die vaker nieuwtjes over de app lekt heeft aanwijzingen hiervoor in de code gevonden.

Lees verder na de advertentie.

Werkt WhatsApp straks op de iPad?

Volgens aanwijzingen in de icoontjes van de desktopversie van WhatsApp bestaat er een ‘Tablet-iOS’-versie van de app, zo beweert WABetaInfo. Dit Twitter-account voorspelde eerder al met succes de zakelijke versie van WhatsApp, en dient vaker als betrouwbare bron voor wat het bedrijf in ontwikkeling heeft.

WhatsApp iPad

Hoe de iPad-versie van WhatsApp precies gaat werken, is nog niet duidelijk. Mogelijk werkt deze app hetzelfde als de web- en desktop-apps, wat betekent dat je je smartphone verbonden moet houden met het internet om berichten te kunnen versturen en ontvangen. Volgens de bron zijn er ook aanwijzingen die er op duiden dat WhatsApp via Facebook-servers op meerdere apparaten gaat communiceren, al is dit nog niet bevestigd.

Voor nu kun je WhatsApp al wel op je iPad gebruiken. Hiervoor gebruik je de webversie, maar je moet wel een paar stappen ondernemen om te kunnen chatten. In onderstaand artikel lees je er alles over.

Zo gebruik je WhatsApp Web al op je iPad

Nieuwe WhatsApp-functies

WhatsApp blijft zijn app doorontwikkelen. Zo rolde het bedrijf twee weken geleden de optie uit om verstuurde berichten via WhatsApp te verwijderen, tot zeven minuten na het verzenden. Ook is het nu mogelijk live je locatie te delen via de chat-app, zodat iemand anders je kan volgen gedurende de tijd die jij instelt.

Het laatste nieuws over WhatsApp

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu