De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

‘WhatsApp voor iPad krijgt functie om contacten te bellen’

Rick van der Veer
9 februari 2018, 14:24
2 min leestijd
‘WhatsApp voor iPad krijgt functie om contacten te bellen’

De iPad-versie van WhatsApp, die telkens terugkeert in geruchten, kan mogelijk ook gebruikt worden om te bellen. Deze functie komt mogelijk ook naar de web- en desktop-versie van de chat-app.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp op iPad: spraakgesprekken vanaf je tablet

Volgens WABetaInfo kun je straks niet alleen chatten vanaf je iPad via WhatsApp, maar ook bellen. Dit Twitter-account deelt vaker geruchten over WhatsApp en wordt beschouwd als een betrouwbare bron. Zo werd eerder de zakelijke versie van WhatsApp voor de release uit de doeken gedaan.

WhatsApp voor iPad werkt straks net zoals WhatsApp Web. Je scant met je smartphone een qr-code op je tablet, waarna de app toegang krijgt tot je berichten. Hiervoor hoef je niet per se een iPhone te hebben: ook Android-smartphones kunnen je iPad toegang geven tot WhatsApp.

whatsapp ipad bellen

Het ligt voor de hand dat ook de web- en desktopversie van WhatsApp een belfunctie krijgen. Deze zijn, net zoals de vermeende iPad-versie, ook afhankelijk van je smartphone om WhatsApp te gebruiken. Bovendien kun je nu al audioberichten opnemen met de microfoon van je computer. Het lijkt dus een kleine stap om dit uit te bouwen naar een telefoongesprek.

Op moment van schrijven kun je WhatsApp al gebruiken op je iPad. Hiervoor gebruik je WhatsApp Web, al moet je wel een paar stappen doorlopen om te chatten. In dit artikel lees je hoe je WhatsApp op je iPad aan de gang krijgt.

Ook interessant: Zo neem je gemakkelijker lange spraakberichten op met WhatsApp

Overige WhatsApp-functies

Volgens WABetaInfo kunnen we nog meer verwachten van WhatsApp in 2018. Volgens de bron krijgt de berichtendienst straks de optie om in een groep te (video)bellen. Daarnaast kun je straks stickers versturen met WhatsApp, wat grotere plaatjes zijn die je in ‘pakjes’ downloadt. Chat-apps als Telegram en Facebook Messenger hebben deze feature al langer.

Het laatste nieuws over WhatsApp

Bron: WABetaInfo
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu