Eindelijk: WhatsApp krijgt videobellen voor groepen en stickers

Lars Paijmans
2 mei 2018, 11:01
2 min leestijd
Eindelijk: WhatsApp krijgt videobellen voor groepen en stickers

WhatsApp heeft vandaag een functie aangekondigd waar ook FaceTime-gebruikers al jaren op wachten: binnenkort kun je meerdere vrienden tegelijk bellen dankzij het nieuwe WhatsApp-groepvideobellen.

WhatsApp introduceert groepsvideobellen

De Facebook F8-conferentie is in volle gang, de jaarlijkse beurs waar het bedrijf nieuwe functies aankondigt die later dat jaar naar zijn diensten en apps komen. Ook WhatsApp kwam uitgebreid aan bod tijdens de keynote, aangezien het bedrijf sinds 2014 eigendom is van Facebook.

WhatsApp Stickers

Al jaren sturen miljoenen mensen niet alleen tekstberichten, maar videobellen ze ook met elkaar. Die functie krijgt binnenkort een upgrade met de introductie van WhatsApp-groepsvideobellen. Daarmee bel je voortaan vier vrienden tegelijk, die vervolgens netjes over het scherm van je iPhone worden verdeeld. Hoe de functie precies werkt, is nog niet duidelijk. Volgens Facebook wordt de functie ‘in de komende maanden’ toegevoegd. Geen concrete datum dus, maar in ieder geval voor het einde van het jaar.

Uitgebreide WhatsApp-stickerfunctie

Hoewel het videobellen met meerdere mensen de belangrijkste aankondiging voor WhatsApp is, krijgt de chat-app binnenkort ook een andere update. WhatsApp heeft goed gekeken naar iMessage en Telegram en introduceert binnenkort zijn eigen stickerfunctie. Deze stickers zijn een groter en kleurrijker alternatief voor emoji, en kunnen ook door derden worden ontworpen en aangeboden. Jij als gebruiker kunt straks met een druk op de knop nieuwe stickerpakketten aan je collectie toevoegen.

De aankondigingen van WhatsApp komt op een ongemakkelijk moment. Een dag voor de F8-conferentie verliet de mede-oprichter van WhatsApp het bedrijf na onenigheid met Facebook. Het bedrijf van Mark Zuckerberg zou de beveiliging van WhatsApp willen verminderen, zodat ze meer inzicht krijgen in de gebruikersdata. Hierdoor zou Facebook van iedere gebruiker een profiel willen opbouwen die alle data van Facebook en WhatsApp met elkaar combineert. De WhatsApp-oprichter weigerde dit, en ook veel andere medewerkers zouden hun hakken in het zand hebben gezet.

Lees ook: WhatsApp-oprichter verlaat Facebook na frustraties over privacybeleid

Categorie: Apps
Spotlight: WhatsApp

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's