WhatsApp laat nu zien wie er typt in groepsgesprekken

Rutger Otto
21 november 2014, 10:32
1 min leestijd
WhatsApp laat nu zien wie er typt in groepsgesprekken

WhatsApp voert af en toe nieuwe functies toe aan de chatdienst zonder gebruikers in te lichten. Zo toont WhatsApp vanaf nu wie er typt in groepsgesprekken.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp groepsgesprekken

WhatsApp rolt momenteel een functie uit waarmee je ziet wie er in een groepsgesprek aan het typen is, ontdekte Gizmodo.in. Dit werd al getoond in één op één-gesprekken, maar WhatsApp heeft dezelfde functie nu doorgevoerd in groepschats. De nieuwe mogelijkheid binnen WhatsApp groepsgesprekken wordt volgens de website stapsgewijs uitgerold. Ook is te zien wie van de personen een audiobericht opneemt.

Pas geleden verhoogde WhatsApp het aantal mensen dat aan een groepsgesprek kan deelnemen van 50 naar 100. Waarschijnlijk kun je nu meteen zien wie er binnen de groep typt, anders moet je even geduld hebben voordat je de nieuwe mogelijkheid ziet.

whatsapp groepsgesprekken

Encryptie

Bij de Android-versie van WhatsApp worden berichten die verzonden worden met de nieuwste update automatisch versleuteld. De verwachting is dat dit ook bij iOS het geval zal zijn. De encryptie zou het mensen die in je chatapp willen inbreken onmogelijk maken om berichten te lezen. Dat betekent wel dat niemand ze kan ontcijferen, zelfs WhatsApp zelf of de politie niet.

In iMessage van Apple is deze vorm van versleuteling al aanwezig en ook WhatsApp ‘concurrent’ Telegram maakt gebruik van encryptie. Wanneer WhatsApp de functie toevoegt aan de iOS-app is niet bekend.

Blauwe vinkjes

Ook zou het in een toekomstige update van WhatsApp mogelijk moeten worden de blauwe vinkjes uit te kunnen schakelen. Pas geleden voerde WhatsApp de vinkjes in om te tonen of de ontvanger je bericht al gelezen had. Daar ontstond behoorlijk wat ophef over. Voor Android is de functie via een omweg al uit te zetten, voor iOS is het nog even afwachten.

Lees meer over WhatsApp

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu