Met deze WhatsApp-functie kom je nooit meer ongewild in een groepschat
Florence Peeters

WhatsApp werkt aan groepsgesprek-uitnodigingen. Zo kom je nooit meer ongewild in groepsgesprekken in WhatsApp terecht.

Nooit meer ongewild in een WhatsApp-chat belanden

De gemiddelde WhatsApp-gebruiker heeft minimaal een handvol groepsgesprekken in de chatdienst. Maar daar kunnen er zomaar meer bij komen. Momenteel kun je namelijk ongevraagd mensen toevoegen aan groepschats, tot grote irritatie van gebruikers. Voordat je het weet ben je weer in een chat geplaatst waar je niet op zit te wachten.

Dat ongemak lijkt WhatsApp nu eindelijk weg te willen nemen, want de chat-app werkt aan een functie voor groepsgesprek-uitnodigingen. Zodra iemand jou wil toevoegen aan een groepsgesprek, krijg je eerst een verzoek. Deze uitnodiging kan je dan toestaan of weigeren. Dat stelt WABetaInfo.

Deze uitnodiging hoef je niet meteen te beantwoorden, maar blijft 72 uur geldig. Als je binnen die 72 uur niet reageert op het verzoek om in een groepschat te komen, verloopt de uitnodiging.

Ban op groepsgesprekken

Overigens krijg je deze uitnodiging straks niet standaard, want uit screenshots van de website blijkt dat de functie is aan te passen in de instellingen van WhatsApp. Hier kun je aangeven wie jou kunnen toevoegen aan groepsgesprekken.

Zo kun je instellen dat iedereen met jouw nummer in handen dat kan, net zoals nu het geval is. Daarnaast zou je ervoor kunnen kiezen dat alleen jouw contacten je zo’n uitnodiging voor een groepsgesprek kunnen sturen. Maar het zou ook mogelijk worden om in te stellen dat niemand je aan groepsgesprekken mag toevoegen, en je dus ook geen verzoeken krijgt.

De functie is momenteel nog niet beschikbaar, ook nog niet in de bètaversie van de app. Volgens de website moet er nog veel aan gesleuteld worden, en wordt de functie binnenkort uitgerold in de bèta van de iOS-app. Het is dus nog even afwachten tot de controle voor groepsgesprekken voor iedereen beschikbaar is.

Touch ID en Face ID-beveiliging

Onlangs voegde WhatsApp ook al een andere handige beveiligingsoptie toe aan zijn berichtendienst. Voortaan kun je je WhatsApp-gesprekken namelijk met Face ID of Touch ID beveiligen. Zo kan iemand anders nooit zomaar door jouw chats snuffelen, ook al weet diegene de toegangscode van je iPhone.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Inc.

9 (664 reviews)
Gratis via App Store

Lees meer over WhatsApp

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.