Nee dit is geen scam: WhatsApp nu echt gratis

WhatsApp is vanaf vandaag voor iedereen gratis te gebruiken. Het sociale medium is gestopt met het vragen van abonnementsgeld en wil zich gaan richten op bedrijven.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

WhatsApp gratis

Topman Jan Koum heeft nu tijdens de DLD-conferentie in München aangekondigd dat de jaarlijkse bijdrage van 89 cent een te grote drempel vormt voor veel gebruikers, waardoor het bedrijf heeft besloten WhatsApp gratis te gaan aanbieden. Veel WhatsApp-gebruikers vonden de bijdrage zelf niet zo’n onoverkomelijke hobbel, maar wel het feit dat deze met creditcard betaald diende te worden. Om geen mensen weg te jagen van WhatsApp heeft het bedrijf besloten deze drempel weg te halen. Dit moet binnen enkele weken voor iedereen gerealiseerd zijn. Of mensen die al betaald hebben hun geld terugkrijgen, is nog onduidelijk.

WhatsApp zou zich nu gaan richten op bedrijven die in contact willen komen met klanten. Bedrijven hebben al langer de mogelijk via WhatsApp met hun klanten te communiceren, bijvoorbeeld door een klantenservice, maar dit zal binnenkort verder uitgebreid worden. Zo stelt Koum in een blogpost dat je onder meer contact kunt gaan opnemen met je bank over frauduleuze transacties. Wat het verdienmodel zal worden van deze dienst werd echter niet verder toegelicht door Koum. Wel werd benadrukt dat je niet bang hoeft te zijn voor advertenties.

Overigens wilde Koum niet reageren op de vraag of WhatsApp, dat inmiddels zo’n 900 miljoen gebruikers heeft, binnenkort de mogelijkheid tot videobellen krijgt. De geruchten over deze nieuwe feature gaan al enige tijd, maar het is tot nu toe niet opgedoken in één van de updates.

Lees het laatste nieuws over WhatsApp

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.