Zoveel actieve gebruikers hebben WhatsApp, Facebook en Instagram

Lars Paijmans
27 juli 2017, 8:58
1 min leestijd
Zoveel actieve gebruikers hebben WhatsApp, Facebook en Instagram

Facebook maakte vannacht zijn kwartaalcijfers bekend, inclusief de gebruikersaantallen van WhatsApp en Instagram. De strijd met Snapchat lijkt definitief beslist te zijn.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp gebruikersaantallen bereiken 1 miljard per dag

Het bedrijf van Mark Zuckerberg maakte in het tweede kwartaal een winst van zo’n 3,3 miljard euro, wat 71 procent hoger ligt dan een jaar eerder. Dit is voor een groot deel te danken aan de gebruikersaantallen die Facebook en zijn zusterbedrijven dagelijks naar zich toetrekt.

WhatsApp gebruikersaantallen

Zo heeft Facebook 2,01 miljard actieve gebruikers, wat zeventien procent meer is dan vorig jaar. Ondertussen heeft berichtendienst WhatsApp (ook onderdeel van Facebook) de magische grens van een miljard dagelijkse gebruikers overschreden. Maandelijks staat het aantal op 1,3 miljard. Iedere dag worden er 55 miljard chatberichten, 4,5 miljard foto’s en een miljard video’s verstuurd via de app.

WhatsApp Status net zo groot als Instagram Stories

Ook benadrukt Zuckerberg dat al 250 miljoen mensen dagelijks WhatsApp Status gebruiken, de Snapchat-kloon waarmee je foto’s en video’s kunt opnemen die na een 24 uur vanzelf verdwijnen. Opvallend genoeg ligt het aantal WhatsApp Stories-gebruikers net zo hoog als het aantal dat dagelijks een Instagram Story opneemt.

WhatsApp gebruikersaantallen

In bovenstaande grafiek is goed te zien wat het kopieergedrag van Facebook voor invloed heeft gehad op Snapchat. Terwijl Instagram-gebruik omhoog schiet, vlakt de groei van Snapchat langzaam maar zeker af. Ter vergelijking: Snapchat heeft nu nog 166 miljoen dagelijks gebruikers, inclusief privéberichten.

Het laatste nieuws over WhatsApp

Bron: Recode
Categorie: Apps
Thema's: Instagram, WhatsApp

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen