De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

‘Facebook test fusie WhatsApp en Facebook Messenger ondanks kritiek’

Lars Paijmans
19 april 2021, 8:53
1 min leestijd
‘Facebook test fusie WhatsApp en Facebook Messenger ondanks kritiek’

Ondanks de stevige kritiek van de afgelopen maanden blijft Facebook de mogelijkheden onderzoeken om WhatsApp, Instagram en Facebook Messenger samen te voegen. Een gelekte test bewijst de plannen van het bedrijf.

Lees verder na de advertentie.

Facebook onderzoekt fusie tussen WhatsApp en Messenger

De test werd ontdekt door WABetaInfo, een betrouwbare bron als het om nieuwe WhatsApp-functies gaat. Het account brengt aan het licht dat Facebook een nieuwe feature in Messenger aan het testen is.

Het bedrijf zou een WhatsApp-chat aan Facebook Messenger toe hebben gevoegd, waardoor de twee chatdiensten in de praktijk met elkaar gefuseerd worden.

Daarmee lijkt WhatsApp een zelfde kant op te gaan als Instagram. Dat sociale netwerk is ook nauw verbonden met Facebook en Messenger. Zo kun je een foto op Facebook meteen delen op Instagram en vice versa.

https://twitter.com/alex193a/status/1382974548614774784?s=20

‘Optionele keuze komt op opvallend moment’

Volgens WABetaInfo zal de functie volledig optioneel zijn. Het is dus niet verplicht om je chatgesprekken op WhatsApp ook in Messenger op te laten duiken.

Toch komt de test van Facebook op een opvallend moment. De afgelopen maanden is WhatsApp veelvuldig in het nieuws geweest, omdat de privacy van de app in het geding zou zijn. Moederbedrijf Facebook experimenteert met manieren om WhatsApp winstgevend te maken, bijvoorbeeld door gesprekken met bedrijven via de chat-app mogelijk te maken.

Omdat veel mensen WhatsApp gebruiken voor hun privégesprekken, was de weerstand groot toen bleek dat er geprobeerd werd om de chatdienst beter samen te laten werken met Facebook. Door alle kritiek stelde Facebook de nieuwe gebruikersvoorwaarden uiteindelijk uit, maar de test laat zien dat de plannen van de techgigant ongewijzigd blijven.

WhatsApp en jouw privacy + onze favoriete alternatieve chat-apps
Bron: Twitter
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu