Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

WhatsApp krijgt nieuwe functie: binnenkort kun je foto’s creëren met AI

Yannick Chalkiopoulos
3 juni 2024, 12:30
3 min leestijd
WhatsApp krijgt nieuwe functie: binnenkort kun je foto’s creëren met AI

Het is binnenkort mogelijk om op WhatsApp foto’s te maken met AI, want er komt een update naar de app. Zo werkt dat!

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp krijgt AI-functies

Er komt binnenkort een update naar WhatsApp! In de nieuwe versie van WhatsApp wordt het mogelijk om met AI foto’s te maken. Een soortgelijke functie is nu al beschikbaar bij populaire chatdiensten als ChatGPT. Straks heb je daar dus geen aparte website of app meer voor nodig, want WhatsApp werkt aan integratie van AI-functies. Eén van die features is het maken van afbeeldingen.

Lees ook: WhatsApp krijgt nieuwe beveiliging: zo blijft je account beschermd

Er duiken geregeld nieuwe functies op in testversies van WhatsApp voor Android. Deze features komen doorgaans later naar de definitieve versie, zowel op Android als iOS. Het was al duidelijk dat het bewerken van foto’s binnenkort gemakkelijker wordt met behulp van kunstmatige intelligentie. Zo kun je de achtergrond van foto’s op WhatsApp straks weghalen met AI, of de afbeelding juist groter laten maken. Nu blijkt dat we nog meer AI-functies kunnen verwachten.

whatsapp ai foto maken

Foto’s maken met AI in WhatsApp

In de nieuwste testversie van WhatsApp is de functie Imagine opgedoken. Die feature is bedoeld om foto’s te maken met AI in WhatsApp. Om een afbeelding te creëren voer je simpelweg een geschreven opdracht in, vervolgens verschijnt er vanzelf een door AI samengestelde foto. WhatsApp gebruikt hiervoor Meta AI, dat in een aantal landen al beschikbaar is. In de volgende update wordt Meta AI waarschijnlijk wereldwijd uitgerold.

Je vindt de functie Imagine in de nieuwe versie van WhatsApp terug onder de plus boven je toetsenbord. WhatsApp heeft dit menu recent al vernieuwd, waardoor er nog genoeg ruimte is voor nieuwe features. Naast ‘Document’ en ‘Peiling’ vind je daar binnenkort dus ook AI-functies, zoals het bewerken of creëren van foto’s in WhatsApp. Het is de verwachting dat er later nog meer features die werken met kunstmatige intelligentie worden toegevoegd.

whatsapp foto's bewerken

Release van de update nog onbekend

Het is nog niet duidelijk wanneer WhatsApp de nieuwe functies toevoegt aan de app. Doorgaans duurt het een paar weken tot een aantal maanden voordat WhatsApp alle features van de testversie voor iedereen uitbrengt. Het is de verwachting dat Meta alle AI-functies in één keer bij WhatsApp zal introduceren, waardoor we vermoedelijk nog wel even moeten wachten op het bewerken en maken van foto’s met AI.

Lees ook: Deze WhatsApp-functie maakt stalkers blij (en zo zet je het uit)

Wel zeker is dat er handige functies naar WhatsApp komen. Nu kost het vaak veel tijd om een foto te bewerken, maar in de toekomst kun je daar kunstmatige intelligentie voor gebruiken. Het is nog de vraag hoe goed het bewerken en creëren van foto’s met AI werkt in WhatsApp, waarschijnlijk heeft Meta even tijd nodig om de functies te verbeteren. Wil je meer weten over de nieuwe features? Lees dan hier alles over de AI-functies in WhatsApp!

Wil je meer weten over WhatsApp? En op de hoogte blijven van al het Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten.

Bron: WABetaInfo
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu