‘WhatsApp werkt aan Face ID- en Touch ID-ondersteuning’

23 oktober 2018, 10:01
2 min leestijd
‘WhatsApp werkt aan Face ID- en Touch ID-ondersteuning’

Het lijkt erop dat WhatsApp van plan is om ondersteuning voor Face ID en Touch ID toe te voegen. De doorgaans betrouwbare website WABetaInfo heeft screenshots bemachtigd, waarop te zien is hoe de functies straks gaan werken.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp Face ID-ondersteuning op komst

De Face ID– en Touch ID-ondersteuning is nog niet klaar voor het grote publiek, omdat de features zich nog in de alphaversie bevinden. Dat betekent dat WhatsApp nog bezig is met de ontwikkeling ervan en het waarschijnlijk nog wel even duurt voordat we ermee aan de slag kunnen. Toch is de ondersteuning voor Face ID en Touch ID iets om naar uit te kijken, want hiermee kun je de chat-app op een simpele manier goed beveiligen.

Het werkt als volgt: op de iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR en iPhone X vind je in de instellingen van WhatsApp een optie om Face ID in te schakelen. Doe je dit, dan wordt elke keer als je de chat-app opent een scan van je gezicht gemaakt, om zo je identiteit vast te stellen. Hierdoor kan alleen jij WhatsApp op je iPhone openen, en anderen niet zomaar je chats bekijken.

Op oudere iPhones wordt Touch ID gebruikt om WhatsApp te beveiligen en openen. Hierbij gaat het om toestellen als de iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone 7 en iPhone SE. Omdat deze iPhones geen Face ID hebben, gebruikt je je vingerafdruk om de chat-app van een extra beveiligingslaag te voorzien. Ook deze optie vind je straks bij de Privacy-instellingen van de applicatie. Als Touch ID of Face ID niet werken, dan vraagt WhatsApp je om de pincode van je iPhone te volgen.

Ook een donkere modus

Het is nog onduidelijk wanneer de Face ID- en Touch ID-ondersteuning precies beschikbaar wordt. Wel weten we dat WhatsApp ook aan een donkere modus werkt. De chat-app gaat gebruikmaken van verschillende grijswaarden om de app donkerder te maken, waardoor het fijner is om ‘m in de avonduren te gebruiken. In gesprekken krijgt de chat-app een donkergroene kleur.

‘Zo ziet de donkere modus van WhatsApp eruit’

Tot slot werd eerder deze week een update uitgebracht voor iOS. De nieuwste versie voegt ondersteuning voor de nieuwste iPhones (XS, XS Max en XR) en iOS 12 toe. Daarnaast hoef je bij meerdere gesproken berichten niet meer bij elk bericht op start te drukken. Deze berichten worden voortaan allemaal automatisch achter elkaar afgespeeld.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Inc.

Gratis via App Store
Bron: WABetaInfo
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu