‘WhatsApp krijgt eindelijk een donkere modus’

Wouter Nijsen
16 september 2018, 10:55
2 min leestijd
‘WhatsApp krijgt eindelijk een donkere modus’

We hebben er lang op moeten wachten, maar het lijkt erop dat WhatsApp eindelijk een donkere modus krijgt. Daarmee wordt het fijner om de chat-app in de avonduren te gebruiken.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp donkere modus op komst

Website WABetaInfo, dat vaker vroege nieuwe functies van WhatsApp ontdekt, schrijft dat er wordt gewerkt aan een ‘Dark Mode’ voor de chat-app. Hiervoor zijn verschillende aanwijzigingen gevonden in de code van recente updates. Helaas is de optie nog niet beschikbaar en weten we niet wanneer hier verandering in komt. Waarschijnlijk verschijnt de donkere modus eerst in de bètaversie van WhatsApp, voordat iedereen het kan gebruiken.

De modus zorgt ervoor dat je de interface van WhatsApp donker kan maken, zodat de app beter te gebruiken is in het donker. Dit ken je misschien van de YouTube- en Twitter-app, die een vergelijkbare feature hebben. Omdat de applicatie donkerder wordt, heb je niet zoveel last van het felle licht dat van het iPhone-scherm komt.

WhatsApp-update

Onlangs werd de iOS-versie van WhatsApp van een grote update voorzien. De belangrijkste verbetering is dat je ontvangen media (zoals foto’s en gifjes) direct vanuit je notificaties kunt bekijken. Normaliter zie je altijd de melding ‘Foto’ staan, maar voortaan zijn foto’s en gifjes gelijk vanuit de notificaties te downloaden. Je hoeft dus niet telkens de WhatsApp-app te openen.

Lees ook: 3 fijne verbeteringen in de laatste WhatsApp-update

Daarnaast herkent WhatsApp automatisch verdachte linkjes, waardoor je een waarschuwing krijgt als je een url ontvangt die mogelijk niet is wat het lijkt. Verder kreeg WhatsApp ondersteuning voor de Wallet-app. De klantenkaarten, betaalkaarten en andere zaken die je in de Wallet-app bewaart, kun je nu ook gemakkelijk via WhatsApp met anderen delen. Alle functies zitten in de nieuwste versie van de chat-app, die je via onderstaande knop kunt downloaden.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Inc.

Gratis via App Store

Het laatste nieuws over WhatsApp

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu