Testversie verklapt dat WhatsApp binnenkort een donkere modus krijgt

Michel van 't Klaphek
7 februari 2020, 20:14
1 min leestijd
Testversie verklapt dat WhatsApp binnenkort een donkere modus krijgt

WhatsApp krijgt een donkere modus. Het nieuwe ‘kleurtje’ is momenteel alleen beschikbaar voor testgebruikers van de chat-app, maar spoedig kunnen waarschijnlijk alle iPhone-bezitters de dark mode gebruiken.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp-bèta laat donkere modus zien

Dat blijkt uit screenshots die deelnemers van de TestFlight-versie van WhatsApp online hebben gezet. Dit is een door Apple opgezet programma waarmee apps nieuwe functies door een select groepje gebruikers kunnen laten uitproberen. Zodra de laatste plooien zijn gladgestreken rollen nieuwe functies uit voor alle gebruikers.

whatsapp donkere modus screen 1

Het is nog niet bekend wanneer de donkere modus voor alle WhatsApp-gebruikers uitrolt. Heel lang gaat het waarschijnlijk echter niet duren. Eerder deze week liet WaBetaInfo bijvoorbeeld al weten dat de eerste groep testgebruikers met de dark mode aan de slag konden.

Wil je ook met een donker thema appen? Dan moet je even geduld hebben. Het TestFlight-programma voor WhatsApp zit momenteel vol en neemt geen nieuwe registraties aan. Het is dus niet mogelijk om jezelf nu aan te melden om zo alsnog de donkere modus uit te proberen. Mogelijk komen er in de toekomst weer enkele plaatsen beschikbaar.

Ook interessant: Zo werkt end-to-end encryptie in WhatsApp

WhatsApp beveiligen

WhatsApp voert de laatste weken een hoop verbeteringen door. Eind januari rolde de donkere modus van de chat-app bijvoorbeeld al uit op Android. Ook werd de tweestapsverificatie-functie onder handen genomen om zo social hacking aan te pakken. Weet je niet precies wat dit is? Lees dan onze gids met tips om WhatsApp te beveiligen.

Lees het laatste nieuws over WhatsApp

Categorie: Apps
Thema: WhatsApp

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen