De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

‘Zo ziet de donkere modus van WhatsApp eruit’

Erwin Vogelaar
22 oktober 2018, 10:41
2 min leestijd
‘Zo ziet de donkere modus van WhatsApp eruit’

WhatsApp krijgt eindelijk een donkere modus. De eerste screenshots tonen hoe deze functie er mogelijk uit gaat zien. Tevens is er een update met ondersteuning voor de iPhone XS Max.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp donkere modus screenshots tonen nieuwe kleuren

WhatsApp werkt eindelijk aan een donkere modus voor de app. Hoewel het nog niet duidelijk is wanneer deze functie uitrolt, zijn nu wel de eerste screenshots beschikbaar.

Deze screenshots van WABetaInfo geven een indruk van de modus, maar zijn nog niet definitief. De donkere modus zit namelijk nog in een alphafase, wat betekent dat WhatsApp er nog flink aan sleutelt. Het is dus mogelijk dat de uiteindelijke donkere modus er iets anders uitziet.

whatsapp donkere modus screenshots

WhatsApp lijkt voornamelijk te kiezen voor verschillende grijswaarden om het gebruik van de app in het donker prettiger te maken. Behalve in de gesprekken. Daar hebben de uitgaande chats een donkergroene kleur. WhatsApp is onlosmakelijk verbonden met de kleur groen, dus dat is een logische keuze.

Nieuw in versie 2.18.100

Hoewel we nog even moeten wachten op de donkere modus, voegt de nieuwste app-update ook wat toe voor nu. Zo biedt WhatsApp nu ondersteuning voor iOS 12 en de nieuwste iPhones: de iPhone XS, iPhone XS Max en iPhone XR.

Daarnaast hoef je bij meerdere gesproken berichten niet meer bij elk bericht op start te drukken. Deze berichten worden vanaf nu allemaal automatisch achter elkaar afgespeeld.

Aan het eind krijg je een geluidje te horen dat aangeeft dat de berichten op zijn. Verstuurde chats, of ze nou getypt of gesproken zijn, kun je sinds dit jaar ook verwijderen voor jou en de ontvanger.

WhatsApp-alternatieven

WhatsApp loopt hier en daar best achter als het gaat om nieuwe functies. Daarom kun je ook overwegen om een van de WhatsApp-alternatieven te proberen waar al een donkere modus in zit.

Lees meer over WhatsApp

Bron: WABetaInfo
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu