WhatsApp Companion Modus op iPhone gelanceerd – dit kan je ermee

Yannick Chalkiopoulos
31 mei 2023, 16:01
2 min leestijd
WhatsApp Companion Modus op iPhone gelanceerd – dit kan je ermee

WhatsApp heeft een nieuwe update uitgebracht, met daarin de nieuwe Companion Modus. Wij vertellen wat je precies met de nieuwe functie kan.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp introduceert Companion Modus

Wil je graag je WhatsApp op meerdere telefoons tegelijk gebruiken? Dan is er goed nieuws, want WhatsApp heeft de nieuwe Companion Modus geïntroduceerd. Met de nieuwe functie wordt het mogelijk om hetzelfde WhatsApp-account op meerdere telefoons te gebruiken. Dit kan dan op hetzelfde moment, zonder dat je wordt uitgelogd op het andere toestel.

Lees ook: Gesprekken beveiligen: zo zijn je berichten in WhatsApp écht beschermd

Voor de update was het mogelijk om je WhatsApp-account op slechts één telefoon te gebruiken. Het was wel al mogelijk om WhatsApp op meerdere devices tegelijk te gebruiken met WhatsApp Web. Daarvoor moest je telefoon alsnog in de buurt zijn, WhatsApp Web werkt namelijk niet zonder de gekoppelde telefoon. Met Companion Modus is dit dus niet meer nodig: WhatsApp werkt dan op meerdere devices.

whatsapp op meerdere telefoons gebruiken
In de release-notes van de nieuwste Whatsapp-versie staat: ‘U kunt WhatsApp nu op meerdere telefoons gebruiken.’

Nieuwe telefoon koppelen met QR-code

Het toevoegen van een tweede telefoon aan een WhatsApp-account gebeurt door het scannen van een QR-code, net als nu bij WhatsApp Web het geval is. Je scant de code dan eenmalig op de andere telefoon en je kan vervolgens het WhatsApp-account blijven gebruiken zonder opnieuw in te loggen. Pas als het toestel met het oorspronkelijke WhatsApp-nummer langere tijd inactief is, worden ook de overige telefoons uitgelogd.

Zodra je een nieuw toestel hebt gekoppeld, zijn zowel de verzonden als de ontvangen berichten op alle ingelogde devices te zien. Dit moet het voornamelijk voor bedrijven makkelijker maken om contact met klanten te onderhouden. Een bedrijfsaccount kan dan op meerdere telefoons worden geactiveerd, zodat meerdere werknemers het klantcontact kunnen regelen.

whatsapp companion modus

Companion Modus nu al gelanceerd

De Companion Modus komt naar je telefoon met de nieuwste WhatsApp-udpate. Deze update is inmiddels uitgebracht, dus het duurt niet lang meer voordat de nieuwe functie voor iedereen beschikbaar is. Een WhatsApp-account kan na de update toegevoegd worden aan in totaal vier verschillende telefoons. Voor de iPad geldt dit dus helaas nog niet, daar moet je nog steeds WhatsApp Web voor gebruiken. Al zijn er wel geruchten dat er binnenkort ook een iPad-versie gaat komen.

Lees ook: WhatsApp gebruikersnamen komen eraan (met flinke voordelen)

WhatsApp brengt nieuwe features vaak gefaseerd uit, waardoor je mogelijk nog even moet wachten op de nieuwe functie. Ben je enthousiast over de Companion Modus en ben je benieuwd naar meer nieuws over WhatsApp? Eerder legden we uit hoe je al verzonden berichten bewerkt op WhatsApp. Wil je online zijn op WhatsApp zonder dat iemand het doorheeft? Lees dan hier hoe je dat precies doet

Wil je op de hoogte blijven van al het Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten.

Bron: App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu