WhatsApp krijgt meer functies voor groepen met WhatsApp-communities

Piet-Jan Lentjes
9 november 2021, 9:08
2 min leestijd
WhatsApp krijgt meer functies voor groepen met WhatsApp-communities

WhatsApp is achter de schermen hard aan het werk om nieuwe functies voor groepen te ontwikkelen. Met deze WhatsApp-communities wordt het onder andere makkelijker om meerdere chatgroepen te maken én beheren.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe functies voor groepen in WhatsApp

In WhatsApp kan je al langer groepen maken, maar de opties in een groep waren nogal beperkt. Daar lijkt nu langzaam verandering in te komen, want in een nieuwe versie van WhatsApp lijkt er een functie te komen voor het maken van ‘Communities’. Deze functie is nog niet beschikbaar in de publieke bèta en het zal waarschijnlijk nog wel even duren voordat je er echt mee aan de slag kan gaan.

WhatsApp communities

WhatsApp-communities komen eraan

De WhatsApp-Communities kan je een beetje vergelijken met een Discord-server. Hierin vind je verschillende chatgroepen of kanalen. Een kanaal kan meerdere groepen hebben en bij deze kanalen horen verschillende, overkoepelende beheerders.

In WhatsApp Communities krijgen beheerders ook meer opties om groepen (of communities) te managen. Beheerders mogen andere gebruikers ook uitnodigen voor een community. Dit kan handmatig of via een speciale uitnodigingslink. Dit is afhankelijk of de groep privé is of niet.

WhatsApp downloaden

WhatsApp is één van de populairste berichten-apps ter wereld, maar krijgt inmiddels stevige concurrentie van onder andere Telegram en Signal. Desondanks is het nog steeds een enorm grote chatdienst op iPhones. De applicatie is gratis te downloaden in de App Store.

WhatsApp wordt continu doorontwikkeld, dus is het iedere keer weer de moeite waard om de nieuwste versie uit de App Store te plukken. Nieuwe functies verschijnen vaak eerst in de bètaversie, voordat ze worden uitgerold naar alle gebruikers.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Inc.

Gratis via App Store

Tips voor WhatsApp

Een appje versturen kan iedereen, maar WhatsApp heeft meer in zijn mars dan dat. De chat-app zit boordevol features die het appen net iets plezieriger maken. Neem bijvoorbeeld stille meldingen. Dankzij deze functie word je niet de hele tijd afgeleid door het geluid van binnenkomende berichtjes. Ook erg leuk om te doen is het maken van je eigen stickers voor WhatsApp.

Bron: The Verge
Bron afbeelding: wabetainfo.com
Categorieën: Apps, Geruchten
Merk: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen