Wat de uitrol van WhatsApp Business voor iOS voor jou betekent – update

Florence Peeters
10 april 2019, 9:12
2 min leestijd
Wat de uitrol van WhatsApp Business voor iOS voor jou betekent – update

WhatsApp Business is al ruim een jaar op Android beschikbaar in Nederland, maar is nu ook eindelijk voor iOS beschikbaar. Dit gaat WhatsApp Business voor iOS voor veranderingen teweegbrengen.

Lees verder na de advertentie.

Update 10 april: de WhatsApp Business-app is nu in Nederland beschikbaar. Lees hieronder wat jij (en bedrijven) aan de applicatie hebben.

WhatsApp Business ook op iOS beschikbaar

Met WhatsApp Business biedt de berichtendienst nieuwe mogelijkheden aan voor bedrijven. Lange tijd kon dat eerst alleen via Android, maar nu kunnen ondernemers ook op iOS gebruikmaken van de zakelijke WhatsApp-variant.

De app is al te downloaden in een aantal landen, en nu komt daar ook Nederland bij. Maar wat doet de app precies en wat betekent het voor normale WhatsApp-gebruikers en ondernemers? Wij zetten het voor je op een rijtje.

Dit verandert er voor normale Whatsapp-gebruikers

Via WhatsApp Business kunnen (kleine) bedrijven klanten te woord staan. Zo kun je bijvoorbeeld een vliegmaatschappij als KLM om vluchtgegevens vragen, of een taart bestellen bij een lokale taartenwinkel.

Belangrijk om te weten is dat je geen nieuwe app hoeft te downloaden om te communiceren met bedrijven. Dit doe je simpelweg via WhatsApp zelf, waar een duidelijk onderscheid gemaakt wordt tussen privé-accounts en zakelijke gebruikers.

WhatsApp geen namen

Dit verandert er voor bedrijven

In plaats van de profielen die je bij persoonlijke accounts ziet, kun je met WhatsApp Business een zakelijk profiel opstellen. Hier kun je naast een beschrijving bijvoorbeeld de openingstijden van je zaak, e-mail, adres en website kwijt.

Ook handig zijn automatische antwoordfuncties. Met afkortingen kun je standaard antwoorden instellen die je zo een stuk sneller typt, zoals een welkomstbericht. Daarnaast ondersteunt WhatsApp Business WhatsApp Web, en chat je net zo gemakkelijk vanaf je pc of Mac met klanten.

Doordat de dienst ook juist voor kleine bedrijfjes geschikt is, kan het een toegankelijke manier zijn om als zelfstandige ondernemer je diensten of producten online aan te bieden. Mensen bestellen zo gemakkelijk vanaf hun telefoon een taart bij je, of plannen zo een workshop, knipbeurt of massage in.

Voorlopig gratis

WhatsApp Business is vooralsnog gratis. Het bedrijf heeft eerder wel aangegeven dat bedrijven in de toekomst moeten betalen voor het gebruik ervan. Hoeveel dat precies gaat kosten, is nog niet bekend.

Ook met de ‘normale’ app is WhatsApp druk bezig. Zo is er onlangs een update uitgebracht die groepsgesprek-uitnodigingen toevoegt. Dan kun je instellen dat je eerst toestemming moet geven voor een groepschat en niet iedereen dat zomaar kan. Een andere update heeft contacten toevoegen makkelijker gemaakt.

WhatsApp Business

WhatsApp Inc.

Gratis via App Store

Lees het laatste nieuws over WhatsApp

Bron: WhatsApp
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu