De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Whatsapp blokkeert in de toekomst ‘vervelende gebruikers’

Rutger Otto
19 december 2014, 15:54
1 min leestijd
Whatsapp blokkeert in de toekomst ‘vervelende gebruikers’

WhatsApp gaat gebruikers die zich misdragen in de toekomst automatisch blokkeren, zo blijkt uit het vertalingsprogramma van de chat-app.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp blokkeert vervelende mensen

Vervelende accounts die mensen spammen komen niet alleen voor op bijvoorbeeld Twitter of Instagram, maar ook op berichtendienst WhatsApp kun je er last van hebben. Soms zijn dit bots, andere keren gaat het om daadwerkelijk echte gebruikers die vervelend zijn. Een Duitse website ontdekte in het vertalingsprogramma van WhatsApp dat de berichtendienst nu werk gaat maken van dit soort irritante accounts.

In het vertalingsprogramma werden twee zinnen gevonden die op de verandering wijzen. Als gebruikers vervelend zijn, kunnen ze de volgende waarschuwingen ontvangen:

Spam-accounts blokkeren

De zinnetjes wijzen op een functie waarmee WhatsApp gebruikers automatisch kan blokkeren. De gebruikers krijgen dan een bericht in beeld dat ze tijdelijk geblokkeerd zijn. Ook staat erbij hoelang de ban duurt en wanneer ze dus weer kunnen WhatsAppen. Momenteel is het al wel mogelijk om handmatig mensen te blokkeren via WhatsApp. Met de nieuwe, aankomende functie hoopt WhatsApp dan ook waarschijnlijk echte spam-accounts aan te pakken.

Lees meer over WhatsApp

Via: Giga
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen