‘WhatsApp test met functie voor onderlinge betalingen’

WhatsApp voegt naar verluidt dit jaar peer-to-peer betalingen toe aan zijn app in India. Daarmee kunnen gebruikers elkaar betalen via de chatdienst.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Via WhatsApp betalen

Er zijn meerdere aanwijzingen dat WhatsApp een onderlinge betaalfunctie gaat testen in India. Daarover schrijft de Indiase publicatie The Ken (via TechCrunch). De uitrol van de dienst moet in het komende halfjaar worden uitgerold. Op dit moment heeft WhatsApp vacatures openstaan voor mensen die kennis van India’s mobiele betaaltechnieken zoals UPI (Unified Payments Interface) hebben.

WhatsApp zou eveneens in gesprek zijn met de Indiase regering om de gereguleerde UPI te mogen gebruiken. Met de technologie maakt de chatdienst van Facebook het mogelijk om geld snel van de ene naar de andere persoon (via peer-to-peer dus) te sturen.

WhatsApp tekststatus

Grote markt

WhatsApp zelf ontkent noch bevestigt de komst van deze technologie in India. “Het is een zeer belangrijk land voor WhatsApp en we zien hoe we meer kunnen bijdragen aan de visie van het digitale India”, schrijft het bedrijf in een statement. “We onderzoeken hoe we met partijen kunnen samenwerken om deze visie te delen. We blijven luisteren naar feedback van gebruikers.”

WhatsApp heeft in India ruim 200 miljoen gebruikers en daarmee is het de grootste markt voor de chatdienst. Wereldwijd heeft WhatsApp ruim 1 miljard gebruikers. De chat-app voelt de hete adem van andere chat-apps in zijn nek, want TrueCaller (150 miljoen gebruikers in India) ondersteunt al wel mobiele betalingen.

Veel onduidelijk

Hoe het onderlinge betalen precies gaat werken is onduidelijk. Ook is onbekend of de functie na India ook in andere landen beschikbaar komt. In Nederland zijn er wel bepaalde apps waarmee je vrienden een betaalopdracht kunt linken, zodat ze direct kunnen terug betalen na een avondje borrelen. Denk hierbij aan de Tikkie-app van ABN AMRO.

Lees het laatste nieuws over WhatsApp

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.