WhatsApp verwerkt 100 miljoen telefoontjes per dag

24 juni 2016, 11:00
2 min leestijd
WhatsApp verwerkt 100 miljoen telefoontjes per dag

Bellen via WhatsApp lijkt een groot succes. Inmiddels worden er zo’n 100 miljoen telefoontjes per dag gepleegd via de gratis chat-app.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp bellen populair

Dat maakt WhatsApp bekend op zijn blog. “Dat is meer dan 1100 telefoongesprekken per seconde”, staat er te lezen. “We zijn dankbaar dat zo veel mensen de functie bruikbaar achten en we doen er alles aan om het de komende maanden nog beter te maken.”

WhatsApp heeft best wat te vieren, want de uitrol van de functie is pas ruim een jaar compleet op iOS en Android. Het is niet gezegd dat er 100 miljoen mensen van de belfunctie gebruikmaken, want waarschijnlijk zijn er veel gebruikers die dagelijks meerdere keren bellen. Om hoeveel mensen het precies gaat, is niet duidelijk, maar het geeft in elk geval aan dat veel WhatsApp-gebruikers de functie weten te vinden.

whatsapp bellen populair

Skype

Ter vergelijking: Skype heeft na twaalf jaar zo’n 300 miljoen actieve gebruikers per maand. Daarvan is dan weer niet bekend hoeveel telefoontjes er dagelijks via Skype gepleegd worden, maar mogelijk is WhatsApp daar al voorbij. Immers, WhatsApp heeft in totaal meer dan een miljard actieve gebruikers.

Bellen via WhatsApp

Bellen via WhatsApp heeft een aantal voordelen. Zo kost het geen belminuten, maar data. Als je via wifi belt, kost het je helemaal niets, op de gebruikelijke wifi-kosten na. Vooral internationaal bellen is wat dat betreft ineens een stuk aantrekkelijker, omdat je niet torenhoog in de kosten wordt gejaagd. Aangezien WhatsApp bijna op elke telefoon geïnstalleerd staat, is het aannemelijk dat mensen steeds meer van de belfunctie gebruik gaan maken.

Hoewel audiobellen nu beschikbaar is, missen gebruikers nog steeds de functie om te videobellen. Die mogelijkheid is overigens al wel gevonden in bètaversies van WhatsApp. Het is dus niet de vraag of, maar wanneer videobellen door WhatsApp ondersteund gaat worden.

Lees meer over WhatsApp

Bron: WhatsApp
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu