WhatsApp test manier om geld te verdienen aan bedrijven

Rutger Otto
9 maart 2017, 8:56
2 min leestijd
WhatsApp test manier om geld te verdienen aan bedrijven

De chatdienst startte met een test voor een kleine groep bedrijven, waarmee zij contact kunnen leggen met klanten. Het kan een manier zijn voor WhatsApp om geld te gaan verdienen.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp bedrijven

Het systeem waarmee bedrijven via WhatsApp klanten kunnen bereiken, wordt op dit moment getest. Dat schrijft Reuters op basis van documenten die het persbureau heeft ingezien. Vorig jaar liet WhatsApp al weten dat bedrijven konden gaan communiceren met klanten via de chatdienst, maar sindsdien hoorden we er niets meer van.

Reuters schrijft dat een handvol bedrijven meedoen aan de tests. Dit zijn startups die meedoen aan de kweekvijver Y Combinator. Het zou een belangrijk signaal zijn van hoe WhatsApp geld wil gaan verdienen. De chatdienst vroeg zijn gebruikers ooit 89 cent aan abonnementsgeld per jaar, maar begin 2016, een paar jaar nadat Facebook WhatsApp overnam, werd het abonnement geschrapt.

facebook whatsapp

Geen spam

Dat bedrijven graag via WhatsApp met klanten in contact komen, is al jaren bekend. Er zijn al organisaties die WhatsApp gebruiken om met consumenten te chatten, maar de dienst is eigenlijk voor individuen bedoeld. Bedrijven die WhatsApp gebruiken om klanten berichten te sturen (zonder dat de klanten daarvoor toestemming gaven) kunnen zelfs van de dienst worden uitgesloten, omdat ze zich niet aan de regels houden.

Om straks mee te mogen doen aan het systeem, zou WhatsApp bedrijven geld kunnen vragen. De regels blijven wel streng. De chatdienst vroeg gebruikers om hun mening om te voorkomen dat berichten van bedrijven overkomen als spam. Een bank zou bijvoorbeeld contact mogen leggen als er fraude wordt bespeurd en een vliegtuigmaatschappij stuurt een berichtje als een vlucht is vertraagd.

Kleinschalige test

Het gaat nog om een vroege test van WhatsApp, stellen betrokkenen. Wanneer de chatapp het systeem breder uitrolt, is nog niet bekendgemaakt. Ook onduidelijk is wat bedrijven zouden moeten betalen voor de dienst en wat de eisen precies zijn.

Lees het laatste nieuws over WhatsApp

Bron: Reuters
Categorie: Apps
Thema: WhatsApp

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen