WhatsApp werkt aan extra veilige back-ups van je gesprekken

Lars Paijmans
6 maart 2020, 15:04
1 min leestijd
WhatsApp werkt aan extra veilige back-ups van je gesprekken

WhatsApp test een nieuwe functie waarmee je jouw gesprekken veiliger kunt bewaren. Deze versleutelde WhatsApp back-up zou de huidige back-up-functie vervangen.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp wil back-up beveiliging verbeteren

De test werd ontdekt door WABetaInfo, een website die zich volledig focust op nieuwe functies van de populaire chat-app. De nieuwe back-up-functie zou zich in een ‘vroege fase’ bevinden, wat doet vermoeden dat we er nog wel even op moeten wachten.

Momenteel kun je al een WhatsApp back-up maken met iCloud, maar berichten en media in deze back-up zijn dan niet beschermd met de end-to-end encryptie van WhatsApp.

WhatsApp

De nieuwe versie van het systeem verbetert de beveiliging op twee manieren. Zo krijgen gebruikers straks de optie om hun back-up te beveiligen met end-to-end encryptie en om het bestand met een wachtwoord af te schermen.

Dat maakt het een stuk lastiger voor buitenstaanders om er toegang tot te krijgen. Zelfs als iemand bij je iCloud-account in weet te breken, moet hij of zij ook nog deze extra beveiligingsstap zien te kraken.

Eindelijk Dark Mode-ondersteuning

WhatsApp staat bekend om zijn sterke beveiliging van chatgesprekken. Met end-to-end-encryptie wordt ieder chatbericht versleuteld verstuurd, zodat ook WhatsApp-medewerkers er geen toegang tot hebben.

WhatsApp werd deze week nog bijgewerkt met één van de meest langverwachte functies. Na lang wachten ondersteunt de berichtendienst eindelijk de donkere modus. Deze donkere modus werkt samen met degene van iOS 13. Dat is handig, want daardoor kleurt de app automatisch mee als je iPhone van de dag- naar de nachtmodus schakelt.

Lees meer over WhatsApp

Bron: WABetaInfo
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen