WhatsApp op Apple Watch: WristChat doet het gewoon

Piet-Jan Lentjes
8 april 2022, 9:41
2 min leestijd
WhatsApp op Apple Watch: WristChat doet het gewoon

Er is nog steeds geen echte app voor WhatsApp op de Apple Watch, maar gelukkig is er nu WristChat. Hiermee heb je eigenlijk helemaal geen officiële app meer nodig!

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp op de Apple Watch met WristChat

WhatsApp is veruit de populairste chatdienst in Nederland. Het is alleen jammer dat er nog geen officiële app beschikbaar is voor de Apple Watch (of voor de iPad, maar dat terzijde). Nu is het natuurlijk mogelijk om notificaties (meldingen) van WhatsApp te laten zien op je Apple Watch, maar dat is niet hetzelfde als een echte app op je smartwatch.

WristChat Whatsapp alternatief Apple Watch

WristChat Apple Watch: vergeet de officiële WhatsApp-app maar

Verrassing, want daar komt nu verandering in. WristChat is geen officiële app voor WhatsApp, maar komt aardig in de buurt van een échte WhatsApp-experience op je Apple Watch. WristChat is te downloaden vanuit de App Store en kost 2,99 euro.

WristChat - App for WhatsApp

Adam Foot

€ 2,99 via App Store

WristChat: WhatsApp-berichten sturen en gesprekken bekijken

Nadat je de app hebt geïnstalleerd en hebt ingesteld krijg je de recente berichten van WhatsApp op je Apple Watch te zien. Dit is vergelijkbaar met de Berichten-app en de Telegram-app op de smartwatch van Apple. Vervolgens kun je op een gesprek tikken om alle berichten in dat gesprek te bekijken.

Het is met WristChat echter niet mogelijk om een nieuw gesprek te starten, en dat is jammer. Daarnaast raakten we soms de verbinding kwijt en kregen we geen berichten meer binnen. We hopen dat de makers dit binnenkort nog gaan verbeteren.

Wristboard voor WristChat

Berichten sturen kan je natuurlijk wel vanuit de app. Dit doe je wanneer je een WhatsApp-gesprek in WristChat op je Apple Watch hebt geopend. Het sturen van berichten kan alleen met de mogelijkheden van je Apple Watch. Zo heb je op de Apple Watch Series 6 bijvoorbeeld de optie om te reageren met suggesties (korte trefwoorden, zoals ‘ok’, of ‘ja’). Het volledige toetsenbord dat je op de Apple Watch Series 7 hebt voor de ‘full experience’, werkte echter niet.

Wil je ook een compleet toetsenbord met WristChat en een (oudere) Apple Watch gebruiken? Dan hebben de makers nog een app voor je. Met WristBoard krijg je op je Apple Watch toegang tot een compleet toetsenbord, zelfs wanneer je geen Apple Watch Series 7 hebt. Let op: het toetsenbord werkt alleen in WristChat en Berichten.

WristBoard - Watch Toetsenbord

Adam Foot

€ 2,99 via App Store

Apple Watch Series 7 kopen

Was je toch al op zoek naar een Apple Watch Series 7? Check dan in ieder geval onze Apple Watch Series 7-prijsvergelijker. Dan weet je zeker dat je de beste prijs te pakken hebt.

Apple Watch Series 7

Apple Watch Series 7 prijzen vergelijken

Bekijk product

Wil je op de hoogte blijven van al het Apple-nieuws? Houd deze website dan in de gaten, meld je aan voor onze nieuwsbrief en download de iPhoned-app! Volg ons ook op Facebook en Instagram.

Bron: 9To5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen