Whappbook laat je WhatsApp-gesprekken vereeuwigen in ebookvorm

Redactie
16 juni 2017, 16:51
1 min leestijd
Whappbook laat je WhatsApp-gesprekken vereeuwigen in ebookvorm

Whappbook, een platform gericht op het vastleggen van WhatsApp-gesprekken, slaat een nieuwe weg in. De dienst laat je nu chats in makkelijk deelbare ebooks vereeuwigen.

Lees verder na de advertentie.

Gemakkelijk je favoriete chats delen

Whappbook is een Nederlands initiatief dat twee jaar geleden werd opgericht en als doel had om de dagelijkse interactie via WhatsApp vast te leggen in een fysiek (foto)boekje. Het platform werd onlangs overgenomen door twee Rotterdamse broers, die een iets andere koers kozen.

Whappbook heeft een socialere insteek gekregen, waarbij gebruikers de mogelijkheid hebben om hun favoriete gesprekken van WhatsApp te vereeuwigen in ebookvorm. Daarvoor vraagt de dienst 1 euro per digitaal boekje, al kun je ook ‘betalen’ door een bericht van Whappbook op je Facebook-pagina te plaatsen.

whappbook

Het samenstellen van een ebook is relatief eenvoudig. Binnen WhatsApp klik je op het chatgesprek dat je wilt vereeuwigen en ga je naar contact- of groepsinformatie. Vervolgens scrol je naar beneden voor de optie ‘Exporteer chat’. Daarbij kun je ervoor kiezen om media (bijvoorbeeld foto’s) al dan niet bij te voegen. De export mail je naar make@whappbook.com, waarna je binnen vijf minuten een berichtje terugkrijgt om je ebook op te halen.

Op dit moment wordt het ebook in pdf-formaat aangeleverd. Whappbook geeft aan dat chats automatisch worden verwerkt, waardoor niemand je berichten kan inzien. Wil je bepaalde berichten of foto’s niet in je ebook hebben, dan moet je ze vooraf even handmatig uit de chat verwijderen.

Meer informatie over de dienst en hoe deze werkt (ook op Android) vind je op de site van Whappbook. Check ons uitgebreide WhatsApp dossier voor handige tips om alle mogelijkheden van WhatsApp (Web) te benutten.

Lees het laatste nieuws over Apple

Categorie: Apps
Thema: WhatsApp

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen