Werking App Store zoekfunctie aangepast door Apple
Roel van Hout

Word je er moe van altijd dezelfde resultaten te krijgen als je ergens naar zoekt in de App Store? Apple heeft de werking van de App Store zoekfunctie aangepast.

Apple heeft de App Store zoekfunctie op 11 of 12 december aangepast, ontdekte MobileDevHQ, een bedrijf dat app-ontwikkelaars helpt met App Store-optimalisatie. Het zorgt ervoor dat de zoekresultaten vaker veranderen dan eerst.

Nu Apple de zoek-algoritmen heeft aangepast, springen apps behoorlijk heen en weer tussen verschillende zoekopdrachten. Uit onderzoek van MobileDevHQ blijkt dat iPhone- en iPad-apps gemiddeld 41,5 plekken per dag verspringen.

Aangepaste App Store zoekfunctie is vervelend voor kleine ontwikkelaars

Het is een technisch verhaal, maar app-ontwikkelaars van kleinere apps – die dus niet in de ranglijsten met meeste downloads verschijnen – moeten het echt hebben van optimalisatie voor de zoek-algoritmen van Apple. Het zal waarschijnlijk wel even duren voor men grip heeft op de nieuwe manier van sorteren, wat slecht nieuws is voor de kleinere ontwikkelaars: hun apps zullen minder snel worden gevonden in de App Store.

Voor de gebruiker is het echter goed nieuws, want je zult niet langer de hele tijd dezelfde apps bovenaan zien staan als je op een bepaalde term zoekt. Natuurlijk krijg je wel meteen een specifieke app als je daar gericht naar zoekt.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.