Echt of nep: een ‘werkende iPhone 6’

Rutger Otto
7 september 2014, 9:30
2 min leestijd
Echt of nep: een ‘werkende iPhone 6’

Op het Chinese sociale netwerk Weibo heeft een gebruiker foto’s geplaatst van wat op een werkende iPhone 6 lijkt. Ook is er een video te zien.

Lees verder na de advertentie.

De afgelopen tijd hebben we veel geruchten langs zien komen, van dummy’s en mockups tot daadwerkelijk onderdelen uit de fabriek. Maar op nieuwe foto’s is de vermeende iPhone 6 eindelijk werkend te zien: mét een icoon voor Gezondheid en een vernieuwd Passbook-logo. Daarop valt een vierde streep te zien met een logootje dat lijkt op een creditcard. Daarmee lijkt bevestigd dat Apple inderdaad actief zal inzetten op het gebied van mobiele betalingen, iets waar al langer geruchten over rondzwierven. Het bedrijf uit Cupertino zou samenwerken met grote bedrijven als Visa en MasterCard om via het iTunes-account en NFC draadloos te kunnen betalen.

Werkende iPhone 6

Als de foto’s echt zijn, toont het een volledig operationele iPhone 6. De gebruiker op Weibo heeft zelfs foto’s gedeeld van de Instellingen-app, waarop te zien is dat de telefoon op een versie van iOS 8 draait die zelfs nog niet voor ontwikkelaars beschikbaar is. Daarnaast wordt Touch ID gebruikt om het toestel te ontgrendelen.

Waarschijnlijk nep

Maar is het allemaal wel echt? De Franse website Nowhereelse.fr (dat zelf vaak onderdelen uitlekt) denkt van niet. Want waarom zou de lekker zijn gezicht tonen in de video? Zou niet zo slim zijn. Daarnaast wil een Touch ID niet veel zeggen, gezien er meer klonen zijn van de vingerafdrukscanner.

Daarnaast hebben we al enkele werkende iPhone 6 toestellen gezien die in werkelijkheid gewoon draaiden op een zwaar aangepaste Android. Zo zou het bij dit toestel ook kunnen zijn.

iPhone 6 introductie

Dinsdag weten we meer. Dan presenteert Apple de nieuwe iPhone aan de wereld. iPhoned doet daar verslag van. Wil je tot die tijd alle geruchten nog eens doorlezen, check dan onze speciale iPhone 6 pagina.

Lees meer iPhone 6 nieuws

Categorie: Geruchten
Device: iPhone 6

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's