‘Eerste werkende iPhone 5C video gelekt’
Wouter Nijsen

Een werkende iPhone 5C video waarin iOS 7 wordt getoond is voor het eerst te zien. In de video van lage kwaliteit wordt de aankomende smartphone van Apple gebruikt, waarbij onder andere de webbrowser wordt geactiveerd.

De kleine video is door een Chinese website geplaatst en wordt beschreven als een ‘hands-on video’.  De werkende iPhone 5C video geeft daarbij een indruk van wat ons volgende week tijdens de grote persconferentie van Apple op 10 september te wachten staat.

Eerste werkende iPhone 5C video gelekt

In de werkende iPhone 5C video is te zien hoe een rood toestel door een gebruiker wordt bestuurd. Daarnaast valt het op dat de speaker en de camera op dezelfde plek zitten als bij de iPhone 5 het geval is. Ook zijn enkele interface-elementen te spotten, waaronder de vliegtuigmodus en de statusbalk. Vooralsnog wordt alleen de webbrowser in de video gebruikt.

iPhone 5C geruchten

We weten nog niks zeker, maar sommige geruchten zijn zo hardnekkig én geloofwaardig dat je er wel voorzichtig rekening mee kunt gaan houden dat er een kern van waarheid in zal schuilen:

  • De achterkant is van plastic;
  • De telefoon verschijnt in verschillende kleuren; volgens de laatste geruchten is er een witte, blauwe, rode, gele en groene iPhone 5C in de maak;
  • Het scherm meet diagonaal 4 inch (10,2 centimeter) en is daarmee gelijk aan het scherm van de iPhone 5;
  • De telefoon wordt uitgerust met iOS 7;
  • De iPhone 5C prijs zal ergens tussen de 350 euro en 400 euro liggen;
  • De iPhone 5C zal in september worden aangekondigd en mogelijk ook al in de winkel liggen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste iPhone-nieuws, apps en handige tips? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.