Welke iPhone’s nou wel, en welke niet te jailbreaken?
Redactie

Sinds een aantal dagen is het gesprek van de dag weer jailbreaken. Als je door de bomen het bos niet meer ziet, dan vertel ik in deze post of jij wel of niet kan jailbreaken.


Appuloha1l die aankondigden dat ze een jailbreak hebben voor alle device’s, wat uiteindelijk niet zo is. Het was uiteindelijk alleen maar om het Dev-Team en GeoHot onder druk te zetten. Waarna GeoHot zijn jailbreaktool Blackra1n uitbracht voor Windows en voor Mac. En als laatste bracht het Dev-Team een update uit van zijn PwnageTool, PwnageTool 3.1.4.

Als je helemaal in de war bent, of je je iPhone of iPod Touch nou wel of niet kan jailbreaken, heb ik het even op een rijtje gezet. We gaan ervan uit dat je OS 3.1.x hebt.

Jailbreaken?

Tethered betekent dat je na elke reboot opnieuw moet jailbreaken. Dus als je batterij leeg is, en je iPhone gaat volledig uit, dan moet je opnieuw jailbreaken.

Met PwnageTool moet je een custom firmware aanmaken. Je jailbreakt door je iPhone in recovery-mode te zetten en te herstellen met de firmware die je net hebt aangemaakt. PwnageTool is alleen voor de Mac beschikbaar.
Met Blackra1n is het drukken op de knop ‘Make it ra1n’. Dan krijg je een icoontje op je iPhone en dan installeer je Cydia, Icy of Rock Your Phone. Blackra1n is voor Windows en Mac beschikbaar.

Als je een iPhone 3G of een iPhone 3GS hebt en je bent afhankelijk van een unlock, dan moet je nog niet upgraden. Ultrasn0w is nog niet compatible met deze baseband versie.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.